Home

Sportcomplex Tetterode

Het Sportcomplex Tetterode aan de Tetterodeweg herinnert
aan het feit dat Overveen eens een ambacht of buurtschap
was die Tetterode heette.

Bord boven hoofdingang sportcomplex Tetterode
Het sportcomplex Tetterode
Ook Haarlem kent nog een Tetterodestraat, net iets ten noorden van het station, aan de rand van de grachten. Het sportcomplex ligt in de duinen bij Overveen, vlakbij de Militairenweg die Haarlem met Zandvoort verbindt. Het sportcomplex Tetterode telt twee grote sporthallen. Niet alleen inwoners van Bloemendaal komen er, ook veel Haarlemmers sporten er dagelijks. Bovendien geldt het complex ook als vertrekpunt voor wandeltochten door de duinen en het nationaal park Zuid-Kennemerland.
Duinlustweg aan de rand van Tuindorp Haarlem
Deze foto is genomen aan de rand van Tuindorp Haarlem, vanaf de Duinlustweg. De bus op de foto komt uit Haarlem en rijdt via Tuindorp Haarlem richting Bloemendaal. Als de pijl sportcomplex Tetterode wordt gevolgd kom je na ongeveer 150 meter langs de Brouwerskolk. De Duinlustweg valt hier samen met het Visserspad tussen Zandvoort en Haarlem.
Overveen
Overveen, gefotografeerd vanuit een satelliet. Onderaan ligt de bebouwde kom van Tuindorp Haarlem. De bochtige weg die er langs loopt is de Duinlustweg/Visserspad. Bovenaan loopt een straat naar rechts. Dat is de Zijlweg, die richting hartje Haarlem voert.
Overveen of Tetterode
De satellietfoto is gemaakt van het gebied waar de Duinlustweg, Elswoutlaan en de Ramplaan samenkomen, zoals op dit kaartje goed is te zien.