‘Nico Wegter was zeer begaan met Delden’

21 juni 2011

DELDEN Oud-raadslid en oud-voorzitter van het CDA, Nico Wegter, is zaterdag overleden. Wegter was geboren en getogen in Delden. Zijn vader Frans begon in 1916 een winkel in huishoudelijke artikelen in Delden. Dertien jaar later opende hij een groothandel waarmee hij goederen leverde aan andere winkels in Twente en de Achterhoek.

Zoon Nico Wegter breidde de groothandel in de jaren ‘50 uit over het hele land. Begin jaren 60 verkocht de familie de winkel op de hoek van de Langestraat en de Kerkstraat in Delden. Wegter had een groot magazijn aan de Vossenbrinkweg achter het tankstation. Hij deed in 1989 het bedrijf over aan zijn zoons Frans en Marc die nu vestigingen hebben in Hengelo en Oldenzaal.

Oud-wethouder Joop Weber van het CDA zegt dat Nico Wegter al eind jaren ‘50 namens de Katholieke Volkspartij (KVP) in de raad van Stad Delden zat. Ook was hij voorzitter van de partij en na de fusie met de CHU en de ARP werd hij voorzitter van het CDA. „Nico Wegter was zeer begaan met Delden en de Deldenaren”, zegt Weber. „Hij maakte altijd met mensen een praatje op straat en volgde de politiek op de voet, tot op hoge leeftijd. Wegter bezocht trouw de vergaderingen van het CDA.”

Vanmorgen om 10.30 uur is een afscheidsdienst in de parochiekerk Heilige Blasius aan de Langestraat.