VVV stimuleert gebruik electrische fiets onder toerist

19 mei 2011

DELDEN - Een electrische fiets huren zonder het voertuig terug te moeten brengen. Dat kan binnenkort in Hof van Twente en een beperkt aantal plaatsen in de rest van Nederland. Wethouder Josh Sijbom maakte gisteren als eerste een proefritje op de nieuwe VVV-fiets in de Deldense Langestraat voor de deur van het VVV-kantoor.

De VVV wil het gebruik van electrische fietsen stimuleren onder meer door een keten van verhuurders te interesseren voor dit initatief. Toeristen kunnen binnenkort fietsen huren bij Frederiks Rijwielverhuur in Markelo, hotel-restaurant Hof van Twente in Hengevelde en hotel ‘t Holt in Diepenheim om er mee naar hotel-restaurant de Sevenster in Delden te fietsen om daar de tweewieler in te leveren. Reserveren kan vanuit de luie stoel op de site van de VVV.

„De electrische fiets is de toekomst”, zegt Cathelijne Masseling van de landelijke VVV in Leersum bij Utrecht. „We willen laten zien dat we als VVV vernieuwend bezig zijn. Er is veel vraag naar electrische fietsen. Zowel onder ouderen als onder jongeren. Daar spelen we graag op in.” Om de witte VVV-fietsen te promoten is de fietsestafette opgezet. Vorige week vertrokken de eerste deelnemers in Den Haag. De tiende etappe telt ruim tachtig kilometer en voerde gisteren van Delden richting Doentinchem naar ‘s Heerenberg.

Arie Reinderink en Tonnie Vehof vertrokken uit Delden om de estafette door Nederland voort te zetten. De estafette is te volgen via www.twitter.com #vvvfiets en via het reisverslag op www.vvv.nl. Voor een videoimpressie zie ook onze site www.tctubantia.nl/hengelo