College kiest voor winkels in stadhuis Delden

25 mei 2011

Het verbouwplan van Haafkes uit Goor voor het voormalige stadhuis van Delden krijgt een positief advies van het college van burgemeester en wethouders. Het financiŽle voordeel geeft de doorslag. De gemeenteraad beslist binnenkort.

DELDEN Het plan van aannemer Karel Lammersen en ondernemer Hans Baake uit Delden voor een Grand Cafť levert de gemeente minder geld op dan het plan van aannemer Haafkes uit Goor. Het verkoopbedrag is zelfs zo laag dat het geen positieve bijdrage aan de reserves van de gemeente biedt. Een beoordelingscommissie vindt dat de plannen van een hoog niveau zijn en goed zouden passen in het historisch centrum van Delden.

Een informatieavond over dit onderwerp trok zoín tweehonderd bezoekers en uit een peiling onder Deldenaren op internet stemde maar 0,4 procent mensen meer op het plan van Haafkes dan op het plan van Lammersen. Het college liet eerder weten veel waarde te hechten aan de uitslag van het Hofpanel. Maar een duidelijke keuze maakten de 1150 stemmenden Deldenaren niet. Omdat beide plannen niet veel aan elkaar onder doen is een derde overweging doorslaggevend geworden. Die Ďwegingsfactorí zijn de financiŽn. De raad gaf in haar besluit van 11 maart 2008 nadrukkelijk aan dat de totale financiŽle dekking voor het gemeentehuis in Goor zwaar moet wegen.

Het plan van Haafkes levert een positieve bijdrage aan de algemene reserve. Voor het ontwerp van Lammersen is het noodzakelijk dat er geld onttrokken wordt uit de algemene reserve. Dit is ongewenst, vindt het college. De gemeenteraad hakt binnenkort de knoop door.