‘Ik zie dat ding vaker dan mijn vriendin’

21 maart 2011

MARKELO Apetrots zijn ze. Justin Borsboom (22) en Harmen Hietbrink (21) reden afgelopen weekeinde bijna de snelste tijd in de strijd om de Peugeot 205 GTI Cup in Emmeloord. Dit keer zat Justin achter het stuur. Vorig jaar in Hengelo werd het duo ook al tweede maar toen was Harmen piloot. Het regende smsjes van vrienden en bekenden.

„We willen dit jaar kampioen worden”, zegt Justin zonder blikken of blozen. Het ambitieuze duo heeft het enthousiasme niet van een vreemde. Justin en Harmen hebben voormalige rallyrijders in hun familie- en vriendenkring: Jan de Winkel en Eric Wevers. „We zijn met hun mee geweest onder meer naar Frankrijk, Italië en Zwitserland”, vertelt Justin. „Als mijn zwager dat kan, dan kunnen wij dat ook. Volgend jaar rijden wij ook”, had Justin Borsboom met veel bravour geroepen. Een heel jaar deed hij er over om samen met zijn vriend Harmen een rallywagen bijelkaar te sparen en te bouwen. „De eerste rally is een heel aparte ervaring. De adrenaline stroomt door je aderen. Die eerste zestig seconden vergeet je alles om je heen.”

Het afgelopen jaar besteedde het tweetal veel aandacht aan het werven van sponsoren. Daardoor konden de twee vrienden beter materiaal kopen en de kwaliteit van de auto flink verbeteren samen met hun team van drie monteurs. „Ik heb een sponsorplan gemaakt”, zegt Justin die aan het Saxion in Enschede small business and retailmanagement studeert. Harmen ontwikkelt electronica bij Ankerslot in Enschede. „Vanmiddag bezoeken we iemand die ons mogelijk ook gaat sponsoren.”

„Op 9 april moeten we vol aan de bak”, zegt Justin. „De concurrentie weet dat ze niet meer om ons heen kunnen. Nummer één lijkt nog een maatje te groot, maar is volgens mij niet onbereikbaar”. Ook Harmen lijkt zeker van zijn zaak. „De Peugeots beschikken allemaal over een zelfde krachtbron. Dan komt het dus aan op stuurmanskunst, perfecte navigatie en de juiste rempunten bepalen. Daar valt de winst te behalen. Nog drie weken en dan zit ik achter het stuur. Ik zie daar nu al naar uit.”

Veel nachten besteedt het tweetal ook de komende dagen samen met hun team aan het sleutelen aan de wagen. „Ik weet elk boutje te vinden. Ik zie dat ding vaker dan mijn vriendin”, zegt Justin.