Pierik was zeer toegankelijk

BENTELO Seth Gaaiekema vroeg wethouder Willem Pierik tijdens een ronde van optredens langs Twentse plaatsen: Pier jij of Pier ik? Dat was in de toenmalige zaal Veehof in Hengevelde. Pierik is een telg uit een politiek nest. Hij was een oom van oud-tweedekamerlid Annie Schreijer die haar loopbaan ooit begon in de gemeenteraad van Ambt Delden. Ook CDA-fractievoorzitter Harrie Scholten en het raadslid Rudi Buschers waren familie van de overledene. Een broer van Willem Pierik stond jarenlang op de CDA-lijst van de gemeente Diepenheim.

Pierik staat bekend als een zeer gemotiveerd man die altijd probeerde het de boeren en de burgers zo goed mogelijk naar de zin te maken. Hij hield zich onder meer bezig met de uitbreiding van gymzaal De Pol in Bentelo tot sportzaal en met de verharding van de vele zandwegen in het buitengebied van Ambt Delden zodat boerderijen makkelijker bereikbaar werden voor onder meer melkwagens. „Willem Pierik was altijd makkelijk benaderbaar”, vertelt Harry Scholten. „Je kon zo bij hem aan het bureau aanschuiven als je vragen of opmerkingen had.”

Wanneer burgemeester Bert van der Vegt op vakantie was werd Pierik loco-burgemeester. Willem Pierik is onderscheiden in de Ridderorde van Oranje-Nassau. Hij is 88 jaar geworden. Vanavond om 19.30 is een avondwake in de Onze Lieve Vrouwekerk in Bentelo. Vrijdag om 10.30 uur begint een gezongen uitvaartviering in de parochiekerk waarna de begrafenis volgt.