„Met de jongens zocht ik pieren op velden”

8 maart 2011

AZELO „Als de school dicht is zijn wij open”, lacht Esther Roesink van de buitenschoolse opvang La Luna op de accommodatie van de voetbalvereniging Rood Zwart in Delden. ‘s Morgens om half acht brengen ouders hun kinderen naar Rood Zwart. Een uur later zit Esther trots achter het stuur van een busje om de kinderen bij school af te zetten. „Het busje is mateloos populair”, zegt de enthousiaste Esther die sinds kort ook actief is in Azelo waar zij de peuterspeelzaal overnam en de openingstijden uitbreidde. Vrijdag tekent zij het contract met het gemeentebestuur.

Ambtenaren van de gemeente belden haar eind vorig jaar omdat sluiting dreigde voor de peuterspeelzaal De Hoffkabouters in Azelo en een aantal andere, kleine speelzalen in de gemeente Hof van Twente. De basisscholen sloegen toen alarm omdat het aantal leerlingen van de plattelandsscholen mogelijk daalt als de speelzalen verdwijnen.

„Toen ik hier voor de eerste keer kwam in Azelo keek ik mijn ogen uit”, vertelt Esther Roesink. „Zo’n mooie plek in zo’n mooie omgeving, vlakbij Borne. Kinderen zijn gek op ruimte. Kun je mooi speurtochten houden. Met de jongens zocht ik laatst pieren op het Rood Zwartvelden.”

Esther opent op 1 april nog een vestiging in Deldenerbroek. De peuterspeelzaal beidt daar uit met buitenschoolse opvang zodat kinderen er van half acht tot twaalf uur kunnen verblijven. De vestiging in Azelo kreeg een nieuwe slaapkamer met vier bedjes. „De speelzaal is drie jaar geleden nog nieuw gebouwd”, herinnert leidster Irma Boerrigter van de opvang in Azelo. Zij zit al veertien jaar in het vak. „Deze ruimte is uitstekend voor de opvang.”

Esther Roesink begon elf jaar geleden met kinderdagverblijf La Luna op de hoek van de Nieuwstraat en de Peperkampweg in Delden. De twee vestigingen in Deldenerbroek en Azelo zijn ideaal voor kinderen die rust nodig hebben en zijn met de auto makkelijk bereikbaar van uit Delden en Borne.