IJsclub Markelo wil snel nieuw onderkomen

MARKELO Als het komende winter weer flink gaat vriezen moeten de bezoekers van de ijsbaan aan de Göttelaan in Markelo naar de wc op een emmertje. Een rioolaansluiting is er niet en de kantine is vergeven van de asbest. In de vloeren, in het plafond, bijna overal is asbest in verwerkt. "Dit kan eigenlijk niet langer zo", zegt Alexander Compagner van de IJsclub.

De IJsclub Markelo is al zes jaar bezig een nieuwe kantine te realiseren. Dat plan kreeg een veel grotere omvang toen samen met de stichting Jeugd Activiteiten Markelo aan een nieuw, veel groter ontwerp werd gewerkt. Maar de buurt van de Göttelaan kwam daar tegen in opstand. Zij vreesden dat een duurder en veel groter gebouw veel nieuwe verenigingen zou aantrekken om de jaarlijks terugkerende exploitatielasten te kunnen dekken. Uiteindelijk is het plan van tafel gehaald en zal de stichting Jeugd Activiteiten elders in Markelo nieuw gaan bouwen. De IJsclub is na zes jaar plannenmaken terug bij af.

"We hebben de financiering van een nieuw gebouw nog niet rond", zegt Alexander Compagner van de IJsclub. "Maar we kunnen niet de fondsen die we eerder hebben gevraagd opnieuw om geld verzoeken. We zijn over het plan in goed overleg met het gemeentebestuur. Maar als we het gat in de begroting niet kunnen dichter blijft alles bij het oude."