Weusthag als nieuwe ontdekking

3 juli 2011

HENGELO Honderden mensen hebben zondagmiddag een fantastische dag beleefd op het Weusthag. "We zagen een bord langs de kant van de weg", vertelt Marianne van Ekeren. "En we dachten kom, we gaan eens kijken. Dit is echt geweldig. Dit gebeurt te weinig. We gaan nu naar de valkenier en de schaapskudde aan de andere kant van de snelweg."

Maar liefst twaalf kleine en grote evementen maakten de Weustdag van de gemeente Hengelo tot een onvergetelijke middag. Bij de Houtmaat deden kinderen mee met de spoedcursus Capoeira, een danskunst uit BraziliŽ, en dansten mee voor tientallen bezoekers.

"Wij wonen acht jaar op 't Wilbert, maar ik wist niet dat het hier op de Houtmaat zo prachtig is", verontschuldigt Renate Pas zich. "Als we ooit gaan trouwen dan doen we dat hier, heb ik tegen mijn vriend gezegd. Zoveel jeugd zien dansen is heel leuk."

De scoutinggroep Sint Christoffel had de deuren geopend evenals de visvereniging De Houtmaat en de stichting De Kapberg. "Er is hier echt overal wel wat te doen", zegt Truus Caesar die vaker evenementen op de Houtmaat bijwoont. "De muziekschool laat hier regelmatig koren optreden. Maar nu is er zoveel te beleven. We hebben zo een ontzettende leuke middag."