Bijna 100 bonnen voor poepende honden

1 juli 2011

GOOR Een buitengewone opsporingsambtenaar heeft vorig jaar 93 bekeuringen uitgeschreven voor het niet opruimen van hondenpoep op straat. Begin vorig jaar zijn de regels aangescherpt. Een buitengewone opsporingsambtenaar (boa) controleert op straat.

Het gemeentebestuur scherpte begin vorig jaar de regels aan, begon voorlichtingscampagnes en publiceerde over het opruimen van hondenpoep op internet en in het weekblad. Toch kostte ‘het verbeteren van de leefbaarheid’ 1700 uren ambtelijke tijd. De opbrengst van de bonnen is nog geen 3500 euro.

Het gemeentebestuur schrijft dit aan de raad van Hof van Twente. Het gemeentebestuur heeft drie permanente bewoningen van zomerhuisjes beëindigd. Vijf gevallen kon de gemeente vorig jaar niet afronden. In één geval inde de gemeente 25.000 euro aan dwangsommen. Ook bij controles op nieuwbouwprojecten moest de gemeente optreden. Zo was een bewapening in een betonconstructie niet aangebracht. De gemeente pakte iets meer dan honderd zaken binnen de bouw- en woningtoezicht op. In totaal 72 overtreden zijn ongedaan gemaakt nadat de gemeente er over in de pen klom, waarbij het gemeentebestuur in vijf gevallen dreigde met het instellen van een last onder dwangsom.

Ambtenaren hebben vorig jaar 150 keer gewaarschuwd dat burgers en ondernemers in overtreding waren op het gebied van milieuzaken. In dertien gevallen moest een medewerker zelfs een last onder dwangsom aankondigen om de overtreder weer in het gareel te krijgen.