Gymclub dreigt te verdwijnen

GOOR - De gymnastiekvereniging Excelsior dreigt te verdwijnen als de club niet snel een nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester vindt. Er is op dit moment alleen nog een secretaris, Lieuwe Hellinga, en die stopt volgende maand. De voorzitter zette een jaar geleden een punt achter zijn functie en de penningmeester moest na een open hart operatie verstek laten gaan.

"We hebben van alles geprobeerd maar niemand bereid gevonden een functie over te nemen", zegt de interim-penningmeester Roy Vlaskamp. "We hebben brieven verspreid, mensen benaderd en andere verenigingen gebeld. Maar niets lukt. Dat is jammer voor zo'n grote vereniging." De bestuursleden hebben al langer een functie uitgediend dan zij zich hadden voorgenomen. Excelsior is een van de oudste sportverenigingen van Goor en heeft 350 enthousiast gymmende leden. De club bestaat meer dan honderd jaar.

Bij de bestuursproblemen komt ook nog een financieel probleem. Door het wegvallen van een deel van de subsidie van de gemeente Hof van Twente ontstaat een gat in de begroting. Op de algemene ledenvergadering op donderdag 14 april om 20.00 uur houdt de vereniging de jaarvergadering in sporthal de Mossendam. Enkele overgebleven bestuursleden houden de vereniging draaiende. "Maar dat houden we zo niet vol. Volgens de wet moet je bestuursfuncties ingevuld hebben anders kun je niet voortbestaan." Meer informatie op www.gvexcelsiorgoor.nl