Galerie Duinstee parel aan de kroon van Delden

DELDEN Een parel aan de kroon van Delden. De nieuwe galerie Duinstee is een aanwinst voor het stadje. Het afgelopen jaar is keihard gewerkt aan een opknapbeurt van het rijksmonument aan de Meijlingstraat. En het karwei is nog steeds niet helemaal klaar. Want vocht trekt nog steeds op in een muur. "We hebben nu besloten een loodslap in de muur aan te brengen", zegt Robert Duinstee die de galerie met zijn vrouw Greet gaat runnen in combinatie met hun bedrijf dat eveneens vanuit het pand wordt gerund. Binnen twee maanden gaan de deuren open.

"We hadden eigenlijk al in november willen openen. Maar we kregen het vochtprobleem niet onder de knie. We moeten bijvoorbeeld nog de muren van binnen met leem aansmeren." Wat eens een stoffige schuur was van de familie Meijling, oprichters van Hengelo Bier, is nu veranderd in een modern pand met stokoude gebinten. "Ik denk dat het er over 200 jaar nog staat", zegt Duinstee trots. "De muren zijn hier en daar een beetje scheef. Maar dat is juist de charme van zo'n pand."

Zo'n acht jaar geleden begon Robert Duinstee voor zichzelf met het bedrijf Procure Advice in Hengelo, een adviesbureau voor de inkoop van onderdelen bijvoorbeeld voor windturbines. Hij heeft nu negen mensen in dienst die vooral veel in het buitenland reizen. Zijn vrouw Greet werkt sinds 2008 ook in de zaak. "Were art meets industrie, waar kunst en industrie elkaar ontmoeten, is het motto van de galerie waar het tweetal vooral kunst van Bianca Leusink uit Haaksbergen ten toon stelt. Ook wil het paar er af en toe koffieconcerten gaan houden.

Het tweetal heeft veel positieve reacties van omwonenden gehad en ook de provincie en de gemeente Hof van Twente werkten volop mee tijdens de restauratie waarbij Robert zelf ook flink de handen uit de mouwen heeft gestoken bijvoorbeeld bij het afbikken van de stenen. "Je wordt hier bijna plat geknuffeld."

Meer informatie zie www.galerieduinstee.nl

Oorzaak vochtprobleem rijksmonument gevonden

6 juni 2011

DELDEN De oorzaak van het vochtprobleem dat het rijksmonument aan de Meylingstraat teisterde is waarschijnlijk gevonden. Afgelopen weekeinde is een oude middeleeuwse waterput ontdekt vlak naast het pand. Eigenaar Robert Duinstee overweegt de put in ere te herstellen en er een rooster over de opening te leggen. De put zou wel zes meter diep zijn.

Robert Duinstee uit Hengelo wilde in november vorig jaar het pand al klaar hebben om er zijn bedrijf te vestigen en er een kunstgalerie te openen. Hij runt zijn bedrijf samen met zijn vrouw Greet. Maar door het vochtprobleem dat voor een ongezond klimaat in het pand zorgt, stelde hij een verhuizing uit.

Wat eens een stoffige schuur was van de familie Meijling, oprichters van Hengelo Bier, is nu veranderd in een modern pand met stokoude gebinten. "Ik denk dat het er over 200 jaar nog staat", zegt Duinstee trots. "De muren zijn hier en daar een beetje scheef. Maar dat is juist de charme van zo'n pand."

Zo'n acht jaar geleden begon Robert Duinstee voor zichzelf met het bedrijf Procure Advice in Hengelo, een adviesbureau voor de inkoop van onderdelen bijvoorbeeld voor windturbines. Hij heeft nu negen mensen in dienst die vooral veel in het buitenland reizen. Zijn vrouw Greet werkt sinds 2008 ook in de zaak. "Were art meets industrie, waar kunst en industrie elkaar ontmoeten, is het motto van de galerie waar het tweetal vooral kunst van Bianca Leusink uit Haaksbergen ten toon gaat stellen. Ook wil het paar er af en toe koffieconcerten gaan houden.

Het tweetal heeft veel positieve reacties van omwonenden gehad en ook de provincie en de gemeente Hof van Twente werkten volop mee tijdens de restauratie waarbij Robert zelf ook flink de handen uit de mouwen heeft gestoken bijvoorbeeld bij het afbikken van de stenen.

Meer informatie zie www.galerieduinstee.nl