'Menigte gek krijgen is gewoon hartstikke leuk'

6 juli 2011

DELDEN Kun je nog over een hobby spreken als je voor 120.000 euro apparatuur hebt aangeschaft, exclusief twee aanhangwagens? Arjan Vos (38) knikt van ja. Hij heeft een goede baan in het management van een software bedrijf. Maar zijn grote liefhebberij is het runnen van de drive-in discotheek Black Light, mede groot geworden door de Nacht van Delden, dit jaar op zaterdag 23 juli. Black Light runt hij samen met zijn vrienden Frank Morsink uit Hengelo, die er vanaf het begin af aan bij is, en Andy Pieterson uit Delden.

Arjan Vos draaide plaatjes tijdens een klassefeest van mavo Raesfelt. "Mijn vader had een mengpaneeltje die hij zelf had gebouwd en ook gebruikte voor van Amicitia, ons mini-setje erbij met een pickup. Zo zijn we begonnen ergens in of rond 1984." Daarna kwamen de schuurfeesten in Oele en Beckum. "En we draaiden op de verpleegstersopleiding van 't Venderink in Hengelo." Vos volgde een opleiding electronica op de MTS en liep stage bij Fairlight in Bemmel toen hij de smaak echt te pakken kreeg. "Tijdens die stage heb ik in verschillende discotheken de complete installatie gemonteerd." Als afstudeeropdracht bouwde hij een lichtcomputer met zestien kanalen.

Er kwam een nieuw mengpaneel, speciale lampen en verstekers. "Als we iets doen, doen we het goed en we proberen altijd mee te denken." Zo bespaart de organisatie van de Nacht van Delden, waar Vos zes jaar lang in het bestuur zat, veel geld uit aan een PA-systeem met monitoren, de eindversterkers in het geluidssysteem. "We hebben zo'n compleet systeem en sinds drie jaar doen we ook de eind-mix en monitoring voor artiesten en bands."

Als dj heeft Arjan Vos veel geleerd tijdens zijn jaren bij Twickelstad FM en in discotheek Groothuis aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. "De menigte gek krijgen, dat is gewoon hartstikke leuk. Aan het begin van de avond is nog alles rustig en komen de mensen langzaam binnen en aan het einde van de avond staat iedereen te springen en te dansen."

Arjan Vos heeft een voltijd baan en is daarnaast zeeŽn tijd kwijt met Black Light. "Rietmolen staat voor de deur. Woensdagavond opbouwen. Donderdagavond licht en geluid regelen. Vrijdagavond is er een gast dj en een band. Zaterdagavond draaien wij zelf samen met een band en DJ Gerard Ekdom van 3FM. Zondag playbackshow en zondagavond breken we de boel weer af." Hij is dan ook vol lof over zijn vrouw met de twee jonge dochters thuis blijft.

Black Light 'doet' als grotere feesten dit jaar de midwinterfeesten in Beckum, carnaval in Langeveen, Popfeesten Usselo, Pinksterfeesten in Beckum, Rietmolen, de Nacht van Delden, de Rolstoelvierdaagse, Esbrook, Oele, oktoberfeesten in Haaksbergen en Markelo en de Schuttersfeesten in Delden. "En dan ben ik vast nog wat vergeten."

Zie ook: www.discoblacklight.nl