Derde Bigband Festival

GOOR - "De formule werkt". De uitspraak van Luc Nordkamp van het Bigband Festival lijkt een understatement. Vorig jaar kwamen naar schatting 25.000 bezoekers naar het Goorse centrum op tweede paasdag. "Iedereen werkt mee. De winkeliers doen de deuren open, er is kermis, er is een show van klassieke auto’s, er zijn drie podia en links en rechts treden dixielandbandjes op." Tweede paasdag, 25 april, houden de acht vrijwilligers van de organisatie voor de derde keer een groot festival.

Het evenement is ontstaan toen de muziekvereniging Apollo honderd jaar bestond. "We wilden iets speciaals van de grond trillen", vertelt Nordkamp. "De eerste keer organisateren was het zwaarst. We maakten een zeer gedetailleerd draaiboek maar ontdekten verbeterpunten." De acht vrijwilligers hebben ieder een eigen taak en expertise. "Maar we zijn heel scherp op elkaar en financieel is de organisatie goed dichtgetimmerd."

Dit jaar treden op: de Sonic Blast Bigband uit Eindhoven, de Central Heat Bigband uit Heelsum, winnaar van het Bigband Festival in Hoofddorp, Big Time uit Groningen, Inside Out uit Borghorst in Duitsland, de winnaar van vorig jaar, Straight Ahead uit Lochem, Weather Town Bigband uit De Bilt, de Bigband Friesland uit Leeuwarden en het Zwolse Allotria. Apollo opent het festival.

Volgend jaar geeft de organisatie de eerste aanzet tot een internationaal festival. Dan komt wellicht een big band uit Schotland. "En bij de viering van het eerste lustrum gaan we echt knallen."