VVV biedt toerist apps

DELDEN De VVV Hof van Twente biedt waarschijnlijk dit jaar al zogeheten app’s aan, dat is software (applicaties) voor mobieltjes zoals de iPhone. Toeristen kunnen gratis zo’n tooltje downloaden van internet en gebruiken om een toeristische attractie te vinden of een route te fietsen of te wandelen. Wanneer iemand bij de Oude Kerk in Delden komt kan hij of zij bijvoorbeeld via een iPhone horen hoe het kerkorgel klinkt en iets lezen over de historie van het rijksmonument.

Burgemeester Jeroen Goudt van Hof van Twente die vanmiddag om 13.00 uur het nieuwe toeristische seizoen inluidt, maakt de plannen voor de aanschaf van mobiele software bekend. Volgens directeur Lianne Niemeijer van de VVV Hof van Twente heeft de VVV bij vier bedrijven offertes aangevraagd voor de aanschaf van de app’s waarmee een bedrag van zo’n 7000 euro is gemoeid. De VVV Hof van Twente verhuurt aan toeristen al wel het systeem Abel dat toeristen route wijst.

„Investeren in nieuwe informatievoorziening is een trend”, zegt Niemeijer. „Ook wij moeten daarop inhaken. De subsidies van de overheid wordt kleiner en de consument verandert. We merken al dat klanten minder folders en boekjes afnemen maar steeds meer gebruik maken van onze website.” De site van de VVV Hof van Twente is onlangs al vernieuwd. Ook wil de VVV gebruik gaan maken van zogeheten qr-codes, een soort streepjescode waarmee mobieltjes via de lens de code lezen om vervolgens automomatisch een website op te halen waar de gevraagde informatie op staat.

Ook het nieuwe magazine van de VVV ligt in de schappen. Thema dit jaar is de vlinder die symbool staat voor het ontpoppen van de gemeente Hof van Twente.