'Adriaanse geeft een enorme boost aan ons feest'

22 juni 2011

MARKELO Wereldprimeur: Markelo heeft dinsdag als eerste de nieuwe trainer van FC Twente op bezoek. Debuut Co Adriaanse in Markelo. Ik denk dat ze de perstribune wel wat mogen uitbreiden. De reacties stromen binnen op de site van de jubilerende sportvereniging Markelo en op twitter. Het bestuur en de jubileumcommissie vergaderden gisteravond urenlang over de maatregelen die zij moeten nemen om de verwachte stroom aan media en toeschouwers in goede banen te leiden.

"Ik spreek Joop Munsterman (voorzitter van FC Twente) nog wel eens in de functie van voorzitter van ATC", vertelt voorzitter Jan Krabbenbos van de sportclub Markelo. "Ik weet zeker dat hij ons die primeur gunt." Dan komt het bericht bij Krabbenbos binnen van Voetbal International dat Jan van Halst blij is met de komst van Adriaanse. "Het is zo goed als zeker dat hij naar Markelo komt."

"Zijn komst zal een extra boost geven aan ons feest", zegt Luc Kok van de jubileumcommissie 75 jaar SC Markelo. "Dit is bijzonder mooi nieuws. Een betere pr kan ik me niet voorstellen."

Kok verwacht veel landelijke media volgende week dinsdag in Markelo om de eerste uitspraken van de nieuwe trainer op te tekenen. "Dit is geweldig dat je als amateurclub zo'n trekker in huis haalt." In de voorverkoop zijn inmiddels 1200 kaarten verkocht voor de wedstrijd tussen FC Twente en SC Markelo. "Maar dat aantal zal nog flink toenemen", verwacht Kok. Hij schat dat er zo'n 3000 mensen op af komen."Adriaanse is natuurlijk een spraakmakende coach. Maandag is hij terug in Nederland en dan is dinsdag de eerste gelegenheid dat hij spreekt in het openbaar. Dat hij dat doet aan de Endemansdijk, daar kun je alleen maar van dromen."

Markelo telt een van de oudste supportersverenigingen van FC Twente met meer dan 500 leden. De wedstrijd tussen FC Twente en SC Markelo begint om 19 uur.