Zwembad Markelo blijft behouden

MARKELO De werkgroep red zwembad Markelo staat klaar om de vlag uit te hangen. "Markelo houdt in elk geval het huidige bad", zegt Isabelle de Ruiter die samen met Paula Hijweege al twee jaar strijd voor behoud van het bad voor Markelo. "Als het collegevoorstel doorgaat wordt het bad zelfs veel mooier." Isabelle de Ruiter is optimistisch na de commissievergadering van maandagavond ondanks de twijfels bij de PvdA en het CDA om het bad in Goor te sluiten. De SP wil zelfs nieuw bouwen in Goor in plaats van in Markelo.

Maar Isabelle de Ruiter is er van overtuigd dat haar wens uitkomt. "Als je ziet hoe het leeft in Markelo. Het is ook een logische plek om in Markelo te bouwen. De grond is al in eigendom, de routes zijn goed, er is voldoende parkeerruimte en als je de passer op de landkaart zet dan ligt De Vijf Heuvels toch redelijk centraal, buiten Markelo maar wel aan de kant van Goor."

Isabelle de Ruiter is blij dat er eindelijk duidelijk komt. "Er is al zoveel over gezegd in de loop der jaren. Waar de wens het grootste is daar komt het nieuwe bad volgens een nieuw concept, een wedstrijdbad met een recreatief bad. Bezoekers van de zwemclub kunnen trainen en tegelijkertijd kan er meer bewegen voor ouderen plaatshebben."

Twee jaar geleden stapte Isabelle de Ruiter in de werkgroep toen haar kinderen met veel pleziers naar het zwembad gingen. "Ik zie Fred Rijkens van de PvdA nog op het dak staan. 'Dit zwembad gaat dicht', zei hij toen. Maar voor de laatste verkiezingen stond hij op een flyer met de andere PvdA-fractieleden op de foto voor de Vijf Heuvels. Ik heb de flyer ingelijst. Er is dus veel veranderd. Hij kan het nu niet meer maken het bad in Markelo te sluiten."

Vijf Heuvels twee dagen eerder open dan gedacht MARKELO Zwembad De Vijf Heuvels in Markelo gaat eerder open dan aanvankelijk gedacht. Een leiding scheurde in de nacht van vrijdag op zaterdag waardoor het bad half leeg liep. „Gelukkig is niets in de machinekamer gelopen”, zegt manager Erik Koudijs van Sportfondsen Hof van Twente die zaterdag nog aankondigde dat het zwembad pas vrijdag open zou gaan. „RWB watertechniek heeft de leiding gerepareerd en met extra inzet van de brandweer en hulp van het waterbedrijf Vitens is het gelukt het zwembad snel vol te krijgen.” Volgens Koudijzer is in het gebouw van het zwembad zoveel restwarmte dat ook het verwarmen van het water veel sneller gaat dan verwacht. Het bad kan daardoor snel weer open. De leiding is gescheurd doordat het gebouw iets is verzakt. „Op de leiding kwam daardoor steeds meer spanning te staan totdat het metaal scheurde. Dat komt wel vaker voor.” Het zwembad De Vijf Heuvels is in 1992 gerenoveerd. De gemeenteraad besloot onlangs het zwembad uit te breiden. Het bad krijgt een opkapbeurt en een nieuw wedstrijdbad van 25 bij 15,4 meter met gedeeltelijk beweegbare bodem en een peuterbassin van zes bij vijf meter.