Prijs samenwerking tussen de stichting Zwaluwstaarten en Leesmevoor.nl

GOOR De samenwerking tussen de stichting Zwaluwstaarten en Leesmevoor.nl heeft de stimuleringsprijs Twente TOA gewonnen. De prijs is gistermiddag uitgereikt in de Grolsch Veste. Beide projecten richten zich op het techniekonderwijs voor kinderen. Leesmevoor.nl brengt technische onderwerpen tot leven met geanimeerde voorleesverhalen op filmpjes. De kinderen gaan daarna aan de slag met de leskisten van de stichting Zwaluwstaarten. De Stimuleringsprijs is uitgereikt tijdens de presentatiebijeenkomst Twente TOA waarbij de Techniekagenda Twente voor de komende vijf jaar werd gepresenteerd.

De Stimuleringsprijs Twente TOA is in het leven geroepen om projecten in de spotlights te zetten, die helpen om de tekorten op de arbeidsmarkt op te lossen en het imago van techniek verbeteren. Behalve een fraaie award ontvangen Leesmevoor.nl en de stichting Zwaluwstaarten 4000 euro om hun samenwerking verder te ontwikkelen. De stichting Zwaluwstaarten ontvangt nog een bijdrage van 5000 euro van de Kamer van Koophandel.

De stichting Zwaluwstaarten is een initiatief van Willem Bomhof en Wim Schreuers uit Goor. De stichting probeert kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor techniek en biedt basisscholen speciale leskisten aan met een lesmethode. In deze leskisten zitten allerlei materialen waarmee kinderen technische werkstukken maken. Ze leren hoe ze een waterpas kunnen maken, hoe pneumatiek werkt en wat technisch tekenen is. Tal van basisscholen maken gebruik van de leskisten en duizenden kinderen hebben op een toegankelijke manier kennis gemaakt met techniek. Het technische bedrijfsleven heeft aangegeven de leskisten te willen sponsoren.

Leesmevoor.nl speelt in op de belevingswereld van kinderen met geanimeerde online leesverhalen. Uiteraard zijn er verhalen met allerlei onderwerpen, maar ook technische onderwerpen worden op aantrekkelijke wijze belicht. Bijvoorbeeld bij een verhaal waarbij ‘drijven’ en ‘zinken’ wordt uitgelegd. Twee kinderen gaan hierbij samen aan de slag om een vlot te bouwen. Natuurlijk lukt dit niet in één keer en geeft de vader van het stel waardevolle tips.