Meidenband The Wembley's viert jubileum

BENTELO De naam van de succesvolle meidenband Shit Happens verandert in de Wembleys. Twee leden die er vlak na de start bij kwamen, stappen nu uit de band zodat de vier oprichters over blijven. Zij willen muzikaal de lat iets hoger leggen. Op 8 oktober is er een try out bij Spoolder in hun eigen dorp waarna op 17 oktober de presentatie volgt op een groot festival bij Volkel.

De band heeft een indrukwekkende lijst van verdiensten opgebouwd. Ze speelden in het voorprogramma van bekende artiesten en bands als Blof, de Dijk, Guus Meeuwis, Normaal en Within Temptation. Het vervoer en de opbouw van hun kapitale instrumenten besteden zij sinds afgelopen zomer uit, ze treden twee, drie keer per maand ergens in het land op, hebben een vast geluidsman en brengen binnenkort al hun derde demo uit.

Dat de band uit meiden bestaat, alleen de drummer is een man, heeft zo zijn voordelen. "We hebben vanaf het begin in 1998 nog geen optreden zelf hoeven regelen", vertelt Susan Exterkate (gitaar en zang). "We zijn superdruk. Dat is de reden dat Patricia Temmink-Ankersmid (toetsen, saxofoon en zang) er mee stopte. Ze heeft afgelopen zomer een kindje gekregen."

AngŤl Pierik (gitaar en zang) verlaat de band maar blijft toch regelmatig met haar vrienden meegaan om haar grote liefhebberij uit te oefenen: fotograferen. "We kennen als groep elkaar al van de basisschool en qua muziek hebben we allemaal ongeveer dezelfde smaak", vertelt Susan Exterkate. "Maar toen er twee wegvielen besloten we gewoon door te gaan. Dan doen we het met z'n vieren, hebben direct besloten", vertelt Anouk Kleinsman (bas en zang) en moeder van twee peuters.

Een andere naam kiezen voor de band is een lang gekoesterde wens. Shit Happens vonden de bandleden niet meer zo mooi. "Iemand had een poster van Jimi Hendriks uit de VS meegenomen met daarop het woord van het beroemde stadion Wembley. We hadden al veel namen bedacht. Maar Wembley bleef hangen. Iedereen heeft er wel iets mee."

Wat de band alleen nog graag wil is doorbreken op de radio. "Iemand sms-te of belde mij over de Top 2000 beste covers. We waren als tweede geŽindigd op radio 2. Dat was met kerst." Maar een toekomst als beroepsmuzikanten zien de bandleden niet zitten. "Je toekomst is dan veel te onzeker. Maar we hebben er nog steeds veel plezier in."

Jeroen Harink (drums), Susan Exterkate, Anouk Kleinsman en Tessa Meier (leadzangeres en gitaar)