Peuterbad bij nieuwe Vijf Heuvels

14 oktober 2010

GOOR Het college onderzoekt nog of er bij de uitbreiding van zwembad De Vijf Heuvels in Markelo een peuterbad moet komen. Deze relatief goedkope extra uitgave van zo’n 200.000 euro kan voor veel inkomsten zorgen omdat een peuterbad het aantal bezoekers laat stijgen. „De jaarlijks terugkerende exploitatielasten nemen slechts iets toe”, zegt wethouder Pieter van Zwanenburg in een toelichting bij het collegebesluit over de toekomst van de zwembaden in de gemeente Hof van Twente.

B en W besloten deze week te kiezen voor renovatie en uitbreiding van zwembad de Vijf Heuvels in het toeristische Markelo en renovatie van het buitenbad in Delden. Zwembad De Whee in Goor sluit de deuren. Ook stelt het college de gemeenteraad voor het bestemmingsplan te wijzigen om de uitbreiding in Markelo mogelijk te maken.

Wethouder Van Zwanenburg wijst er op dat het college nadrukkelijk heeft gekeken hoeveel draagvlak elke optie krijgt. Uit een representatieve enquête onder de leden van het internethofpanel blijkt dat het collegevoorstel het grootste draagvlak krijgt. De respondenten vinden het belangrijk dat het badpersoneel zwemles kan geven en dat de bezoekers er recreatief kunnen zwemmen. Twee van de drie respondenten willen maximaal tien minuten rijden om bij een zwembad te komen.

Tijdens de presentatie van de tussenresultaten in het college en in de gemeenteraad is nog een alternatief benoemd. Dit scenario behelst de renovatie van het zwembad in Markelo inclusief de vervanging van het huidige 25 meter bassin door een bad van 25 bij 15,4 meter met een diepte van twee meter, deels voorzien van een beweegbare bodem. Dit is nodig om polowedstrijden en zwemwedstrijden te houden. Het enige verschil met het voorstel van het college is dat het nieuwe bad wordt gebouwd op de plek van het oude bad. Openhouden van een zwembad in Goor is volgens het college geen goede optie. Daarvoor heeft het college te weinig geld beschikbaar. De stichting sportzalen, Stevig, ziet het liefst dat de gemeente een nieuw zwembad bij sporthal De Mossendam bouwt. De sporthal moet immers ook een opknapbeurt krijgen.