Minder personeel en vestigingen peuterspeelzalen Hof van Twente

GOOR De reorganisatie van het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Hof van Twente betekent het verdwijnen van twaalf functies onder het personeel en de sluiting van zes vestigingen. Dat zijn Azelo, Bentelo, Deldenerbroek, Markvelde, Wiene en het centrale bureau in de Laarschool dat geÔntegreerd wordt in het bedrijfsbureau van stichting Triangel aan de Rozenstraat in Goor. De Triangel neemt de van stichting peuterspeelzalen Hof van Twente, dat technisch failliet is, over. De financiŽle problemen ontstonden door de terugloop van het aantal peuters en de stijgende personeelskosten. Het bestuur sluit de vestigingen omdat het moet voldoen aan de nieuwe wet Oke en er te weinig kinderen komen.

Het aantal peuters in De Hoffkabouters in Azelo is ontoereikend om levensvatbaar te blijven. De locatie wordt gesloten. De ouders krijgen een aanbod om gebruik te maken van de voorzieningen in Delden. In Polletje Puk in Bentelo is het aantal peuters voldoende. Concurreren met de lokale aanbieder is echter niet wenselijk. Voorgesteld wordt of de lokale aanbieder de peuterspeelzaalactiviteiten wil overnemen.

Voor de peuterspeelzaal in Deldenerbroek, 't Esbrook gevestigd in het buurtschapsgebouw, wegen de kosten voor de aanpassingen om aan de kwaliteitseisen vanuit de Wet Oke te voldoen niet op tegen het aantal peuters. Deze locatie wordt gesloten. De ouders krijgen een aanbod om gebruik te maken van de voorzieningen in Delden.

Het aantal peuters in Markvelde is gering. Een lokale aanbieder van kinderopvang is al begonnen met activiteiten en kan het peuterspeelzaalwerk wellicht overnemen. Concurrentie met de lokale aanbieder is niet wenselijk.

De peuterspeelzaal De Kemphaantjes in Wiene, gevestigd in het buurtschapsgebouw, gaat ook dicht. Aanpassingen om de ruimte geschikt te maken om aan de kwaliteitseisen van de wet Oke te voldoen wegen niet op tegen het aantal peuters. Ouders krijgen een aanbod om gebruikt te maken van de voorzieningen in Delden.

Het personeel is op de hoogte gebracht van het voornemen waarmee de gemeenteraad nog moet instemmen.