Mogelijk maandenlang feest in Hof

GOOR De viering van het tienjarig bestaan van de gemeente Hof van Twente gebeurt niet op een vaste dag, 27 maart, zoals aanvankelijk is voorgesteld, maar in de periode daarna, tot eind september. Gedacht wordt aan activiteiten op het gebied van muziek, sport en kunst. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week 33.000 euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de plannen. Dat is minder dan het college aanvankelijk voorstelde. De gemeenteraad vindt dat in een tijd van bezuinigingen het niet gepast is een groot feest te vieren.

Een overkoepelende organisatie van ondernemersverenigingen in de gemeente Hof van Twente heeft het gemeentebestuur al laten weten graag mee te willen werken aan de organisatie. Een werkgroep heeft samen met een responsgroep inmiddels een slogan, een thema en enkele activiteiten bedacht. Reclamebureaus zijn uitgedaagd een kosteloos ontwerp te maken voor briefpapier en enveloppen in ruil voor naamsbekendheid. Het thema bij alle activiteiten wordt samenbinden en verbinden.

Mogelijk te verbinden activiteiten zijn een fietsroute langs knooppunten als galerieŽn, een gezamenlijke boomplantdag, een pupillentoernooi, een gemeentewagen die langs de zomerfeesten in de buurtschappen trekt en een burendag. Ook denkt de organisatie er aan iets te doen met het zilveren jubileum van de rolstoelvierdaagse.

De activiteiten moeten de hele gemeente raken en daarin moet de gezamenlijkheid tot uitdrukking komen. Gedacht wordt aan een jeugdvoetbaltoernooi, een muziektaptoe waaraan de korpsen in de gemeente mee mogen doen en een activiteit op het gebied van kunst waaraan scholen en kunstenaars een bijdrage kunnen leveren. In februari wil het college een keuze maken tussen de verschillende voorstellen. De gemeentelijke organisatie speelt geen actieve rol bij de viering maar faciliteert alleen en stelt indien nodig vooraf randvoorwaarden.

-----

500 euro voor het beste of leukste idee

Het beste of leukste idee beloont het gemeentebestuur met een bedrag van 500 euro. Tot 7 februari kunnen belangstellenden suggesties aanleveren voor activiteiten die passen bij de uitgangspunten van de viering van het tienjarig bestaan van de gemeente Hof van Twente.

Een contactgroep organiseert op voorhand een aantal activiteiten om niet teveel afhankelijk te zijn van de initiatieven van burgers. In de contactgroep zitten: voorzitter Gerrit Poortman van het Markeloís Mannenkoor, Peter Bakker van Amicitia Delden, Erik Nijhof van Impuls Events Goor, Anita Elkink Diepenheim, Ruut te Velthuis van de muziekschool Hof van Twente, Lianne Niemeijer van de VVV Hof van Twente en Ton Floor van de voetbalvereniging Diepenheim. Op 16 december hebben de werkgroep en de contactgroep voor de eerste keer met elkaar overlegd.