Plan voor 300 huizen terrein Stoomblekerij

GOOR Het bedrijf Oude Wolbers/Droste projectontwikkeling wil de komende tien jaar 300 tot 350 woningen bouwen op het voormalige terrein van de Twentsche Stoomblekerij in Goor. Stedebouwkundig adviseur S. Khandekar licht de plannen voor het terrein tussen de Gruttostraat, de DJ Bunschotenstraat en de Wheeweg woensdagavond toe aan raadsleden in het gemeentehuis. „Dit is in feite de tweede fase”, vertelt Wim Oude Wolbers.

„Op een deel van het terrein zijn al woningen gebouwd.” Oude Wolbers doelt daarmee op het plan Hiltjesdamweide voor ruim honderd huizen. Een aantal bedrijven huurt nog delen van de oude textielfabriek. Zij weten dat zij daar op termijn uit moeten. De gemeenteraad moet het bestemmingsplan nog veranderen van werken in wonen. Omdat dit tijdrovend is kan een aannemer wellicht pas in 2012 beginnen met bouwen. Over enkele maanden wil Wim Oude Wolbers een prijsvraag uitschrijven voor inwoners van Goor. Degene die een fraaie naam bedenkt voor de nieuwe wijk krijgt een verrassing. Het waterschap Regge en Dinkel legt een flinke waterpartij aan.

De zogeheten ruimtelijke visie werkte Oude Wolbers/Drost uit samen met de afdeling ruimtelijke en economische ontwikkelingen van de gemeente Hof van Twente en het bureau Khandekar in Benthuizen. Volgens een voorlopige bouwkundige visie wordt dwars door het gebied een fietspad aangelegd richting het centrum van Goor. De bedoeling is om vanaf 2011 of 2012 elk jaar 30 tot 35 woningen in het gebied, dat ook bekend staat als Finigoor, te bouwen.