Twee sjoowavonden boordevol muziek

GOOR Meer dan vijftig muzikaten treden op tijdens de twee Goorse Sjoowavonden op de eerste twee zaterdagen in februari in zalencentrum de Bebsel in Goor. Bo Grievink, Priscilla Otte, Ellen Verdriet en Petty Rikkert zijn de nieuwe sterren aan het firmament. Zij treden voor de eerste keer op. „We zijn zeker gespannen. Maar hebben er veel zin in”, zeggen zij. De Travelin Band begeleidt de muzikaten.

Het genre varieert van de razend populaire Caro Emarald tot Benny Neyman en Rob de Nijs en van Shakira tot Boney M. Een waaier aan soms geroutineerde maar ook nieuwe zangers en zangeressen treden in de spotlights op het podium. Bezoekers krijgen een aaneenschakeling van ruim drie uur vocaal ‘geweld’ en zoetgevooisd stemgeluid.

Routiniers als Jesper van Dijk, Stefan Trentelman, Han Klarenbeek, Christiaan van Sermond, Mike de Vries en Gerard Bakker helpen de zangeressen als Hellen Huistede, Desi Penninkhof, Lisette Dollekamp, Maayke ter Doest er een bonte avond van te maken. De zingende politieman Herman Kobes en de familie Freriksen als de lokaal beroemde Scholzangers ontbreken niet.

Er volgen nog enkele repetities voordat het gezelschap vanaf volgende week zaterdag het podium bestijgt. Het regieteam zette de Sjoowavonden op. In dit team zitten Herjan Meutstege, Appollonia Sligman en Dinand Olijdam. Zondag 30 januari en woensdagavond 2 februari repeteren de deelnemers in de achterzaal van de Bebsel aan de Hengevelderstraat in Goor. Donderdagavond 3 februari is de generale repetitie. Voor de eerste zaterdagvoorstelling van 5 februari zijn kaarten verkrijgbaar via telefoonnummer: 0547 - 272855.

De Goorse Sjoowavonden zijn op zaterdag 5 en zaterdag 12 februari. Zaal is open om 19.00 uur. Maar de shows beginnen pas om 20.00 uur. De entree bedraagt vijftien euro per persoon.