Schuttersfeest verhuist naar Raesfelt

Het Deldense Schuttersfeest verhuist. De vendeliers en schutters marcheren op 5 september naar het terrein bij de rotonde op de hoek van de Langestraat en de Europalaan, ook wel 't Raesfelt genoemd. Het festijn dat op 3 september begint, had 28 jaar lang plaats aan de Oude Benteloseweg. Maar omdat Tennet, beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland, de regels aanscherpt moest het bestuur van het feest een andere plek zoeken.

"Ons feest is jarenlang gedoogd op het terrein aan de Oude Benteloseweg", zegt voorzitter Richard de Brouwer van de Deldense Schuttersvereniging. "We kregen altijd een keuring of de tent niet te dicht bij de hoogspanningsleidingen staat. Maar nu mag het niet meer." Geruchten dat bewoners van de nieuwbouwwijk De Braak West er bij de organisatie hebben aangedrongen het feest te verplaatsen spreekt Richard de Brouwer met klem tegen. "We hebben altijd goed overleg met de buurt gehad en nauwelijks klachten gekregen."

Het Schuttersfeest terughalen naar de oorspronkelijke plaats bij uitspanning 't Hoogspel is geen optie. Het terrein ligt vlakbij Twickel en zou de rust verstoren in het bos. 't Raesfelt is een reservelokatie dat de gemeente achter de hand houdt voor woningbouw in de verre toekomst. "Twickel gaat er vanuit dat de gemeente er de komende twintig jaar zeker nog niet gaat bouwen."

Voorzitter Richard de Brouwer is blij met de verhuizing naar het nieuwe terrein. "De veiligheid van onze mensen en onze bezoekers is uiteraard heel belangrijk. We willen geen enkel risico nemen, hoewel er in de afgelopen jaren aan de Oude Benteloseweg er nooit een incident is geweest met de hoogspanningsleidingen."