Rustende Jager sluit de deuren

BENTELO Exploitant Dave Engels van De Rustende Jager in Bentelo heeft de deuren van zijn zaak gesloten. De economische recessie zorgde voor dalende inkomsten. „Ik zag er geen toekomst meer in. Daarom hebben we sinds begin dit jaar al gezocht naar andere exploitanten die de zaak konden voortzetten”, legt Dave Engels uit. Dat is echter niet gelukt. „We hebben niemand kunnen vinden.”

Dave Engels runde zes jaar de zaak die eigendom is van Henk Timmerman en zijn vrouw Ans. Hij heeft iedereen die er een etentje heeft geboekt telefonisch of via de e-mail ingelicht over de beëindiging van het bedrijf. Per 1 december houdt hij de deuren van de zaak gesloten. „We stoppen er met gemengde gevoelens mee”, zegt Dave Engels die in Delden woont. Hij wijst er op dat De Rustende Jager in de regio een bekende horecazaak is en hij heeft er altijd met veel plezier gewerkt. Er zijn meer redenen van niet-economische aard waarom hij en zijn vrouw er mee stoppen. Maar daar wil hij niet op in gaan. Dave Engels en zijn vrouw hadden twee mensen in vaste dienst. Bovendien beschikten zij over zo’n dertig oproepkrachten. Restaurants in de omgeving, zoals het Wapen van Beckum, hebben partijen overgenomen van De Rustende Jager.

Sinds 1923 houden de inwoners van Bentelo er om de twee jaar hun School- en Volksfeest. Na de oorlog verplaatsten zij hun feest naar een terrein bij de Onze Lieve Vrouwekerk en doopten het om in Zomerfeesten en later Midzomerfeesten.

De Rustende Jager is jaren geleden al fors uitgebreid met een grote zaal. Daarna kwam er nog een park en een kleine golfbaan bij. De Rustende Jager is ook bekend van de Paasparty van de jongerenorganisatie PJO-Hajo. De site van het restaurant is inmiddels van het internet gehaald. Ans Timmerman die samen met haar man Henk eigenares is van De Rustende Jager, zegt er veel vertrouwen in te hebben iemand te vinden die het bedrijf wil voort zetten. „Er zijn best mensen voor te krijgen. Het is alleen de kunst de juiste mensen te vinden.” (Medio 2010)

Arjan Krijgsman is nieuwe eigenaar Rustende Jager tussen Delden en Bentelo (5 juli 2011)