Afwezige Rikkert zou cruciale rol spelen

GOOR Grote afwezige tijdens de stemming over het voortbestaan van de zwembaden in de gemeente Hof van Twente was Eric Rikkert (CDA) uit Goor. Hij zou een cruciale rol hebben gespeeld als hij tenminste aanwezig was geweest in de raadsvergadering van dinsdag. Want hij is voor behoud van het zwembad in Goor en als hij had gestemd zouden de stemmen staken.

„Ik heb het nieuws net gelezen op internet”, zegt hij vanuit Kaapstad in Zuid Afrika. „Ik vind het heel jammer dat ik er niet bij kan zijn. En het is uitermate vervelend dat het nu zo is gelopen. Als er niet hoofdelijk was gestemd was het CDA tegen het collegevoorstel geweest en zou het bad in Goor behouden blijven. Dan was mijn afwezigheid niet zo snel opgevallen. Maar er is hoofdelijk gestemd. Ik heb gehoopt dat het anders zou zijn gegaan. Maar de studiereis is al een jaar geleden geboekt. Ik kon daar echt niet onderuit komen.”

Van de acht aanwezige christendemocraten stemden twee leden voor het collegevoorstel om zwembad De Whee in Goor te sluiten. „Als Eric Rikkert er was geweest staakten de stemmen”, bevestigt fractievoorzitter Harry Scholten. „In dat geval zou het voorstel volgende week opnieuw aan de orde komen in de raadsvergadering. Maar Alice Olde Reuver of Briel-Bosveld van D66 was er ook niet. Als zij er volgende week bij is, zou er opnieuw een meerderheid zijn geweest voor het collegevoorstel en was het zwembad in Goor alsnog gesloten.”

Het CDA stemde verdeeld. De raadsleden Ria Baak uit Diepenheim en Dina Hoevink uit Markelo stemden voor het collegevoorstel om De Vijf Heuvels in Markelo te behouden en uit te breiden met een wedstrijdbad. Zes raadsleden (en inclusief Eric Rikkert zeven raadsleden) van het CDA waren voor behoud van een zwembad in Goor.