Grote financiŽle problemen stichting Peuterspeelzalen Hof van Twente

GOOR De stichting Peuterspeelzalen Hof van Twente verkeert in ernstige liquiditeitsproblemen. De inkomsten vallen tegen, maakte wethouder Pieter van Zwanenburg deze week bekend in de raadsvergadering. "De ouderbijdrage daalt eveneens." Het tekort zou oplopen tot 150.000 euro. De gemeente zou het tekort moeten dekken om een fusie met met de Kinderopvang De Triangel aan de Rozenstraat in Goor eind dit jaar (2010) door te laten gaan. De Peuterspeelzalen gaat zonder hulp van de gemeente failliet.

Niet alle raadsleden reageerden verrast. De stichting klopte al eerder bij de gemeente aan. Uit onderzoek bleek toen dat bijna het hele gevraagde bedrag van 100.000 euro als salaris zou gaan naar een 'dure manager'. De manager kostte 80.000 euro. Het subsidieverzoek is toen afgewezen. Hoe het nieuwe tekort precies kon ontstaan gaat wethouder Van Zwanenburg onderzoeken en uitleggen in een volgende commissievergadering.

CoŲrdinator Marjon van der Holst van de stichting Peuterspeelzalen Hof van Twente wil geen toelichting geven op de liquiditeitsproblemen bij haar organisatie.