Niek van Geenen brengt plezier

DELDEN Veel positieve reacties uit de omgeving van de Vossenbrinkweg en de Reigerstraat heeft Niek van Geenen (27) de afgelopen dagen al gekregen. Eindelijk gebeurt er iets in het voormalige pand van machinefabriek Leushuis. Een deel van het gebouw stond jaren leeg. Met hulp van broers en zus, vader, moeder en enkele ooms knapt Niek de binnen- en buitenkant van het pand op om er zijn nieuwe bedrijf KN-partyservice in te beginnen. Veel Deldenaren kennen Niek van Geenen. Hij is geboren en getogen in Delden, aan de Marijkestraat en is al drie jaar voorzitter van de Zomerspelen in sporthal De Reiger, waar hij al meer dan tien jaar voor actief is. Hij werkt ‘s avonds in eetcafé De Harlekijn aan de Langestraat maar is overdag vooral actief met zijn snel groeiend bedrijfje dat alles regelt op het gebied van feesten.

„Toen hij elf of twaalf jaar was wilde hij al zo’n glitterbol”, lacht zijn zus Marloes (28). „Stond hij weer met de neus tegen de etalageruit van Conrad voor iets nieuws.” Niek van Geenen maakte de MTS electrotechniek af maar hield eigenlijk meer van muziek draaien als diskjockey tijdens feesten. Mensen vermaken, dat wil hij graag. Op de Nutsschool (nu de Toonladder), de mavo Raesfelt en Bataafse kamp organiseerde Niek regelmatig de muziek met zijn drive-inn. Daarna kwamen er de bruiloften bij, de verhuur van opblaasbare Abrahams en Sara’s, een zeven meter hoge champagnefles en springkussens bij. Op dit moment heeft hij van alles in huis, van heaters, partytenten, grote koffiezetapparaten met kopjes en drinkglazen tot en met sta-tafels.

Alles staat nu in het onderkomen op de hoek van de Vossenbrinkweg en de Reigerstraat, waar hij ook beschikt over een flinke ruimte die hij gaat verhuren voor feestjes. Ook heeft de Deldense schaaksclub zich al bij hem gemeld. Zij willen van hem een ruimte huren. Op woensdagmiddag werkt Niek van Geenen met veel plezier nog in het Discoparadijs aan de Berken, op het industrieterrein van Delden. Waar de naam van zijn bedrijf voor staat? „KN partyservice staat voor Koen en Niek partyservice. Koen is echter helaas afgehaakt”, vertelt Niek. „Maar iedereen in Delden, Bentelo en Hengevelde kent nu eenmaal de naam KN-partyservice. Dus wil ik het graag zo laten.”

„Hier kan ik m’n klanten fatsoenlijk ontvangen”, vertelt hij terwijl hij zich verontschuldigd voor de troep die links en rechts nog in gang ligt. Ook wil hij op korte termijn een webwinkel beginnen voor feestartikelen. „Het is geen vetpot, maar wel heel leuk om te doen”, vertelt hij. „En zonder hulp van mijn familie was ik niet zover gekomen.”

www.kn-driveinshow.nl