PvdA noemt CDA/VVD motie voor centrum Goor slap

GOOR Een centrumcoach die ondernemers adviezen geeft en ondersteunt, lijkt er te komen. Zowel het CDA, de VVD als de PvdA zijn grote voorstanders van de komt van zo'n manager. De PvdA vindt zelfs de aangekondigde motie van CDA en VVD niet ver genoeg gaan en spreekt van een slap verhaal. Fractievoorzitter Fred Rijkens schaart zich volledig achter de plannen die er bestaan voor het centrum van Goor. De plannen van Goor Collectief zijn bedoeld om het winkelcentrum van Goor een forse impuls te geven.

Volgens Rijkens hebben de winkeliers in de Hof van Twente weinig aan de zoveelste motie maar moet er ge´nvesteerd worden in de kernen van de Hof. De PvdA zal zelf met een motie komen die verder gaat dan de motie van beide coalitiegenoten. De PvdA fractie heeft al een paar keer pogingen gedaan om extra middelen voor de winkelcentra in de Hof van Twente beschikbaar te stellen.

Nog onlangs kwam dat deze fractie op forse kritiek van CDAĺer Rikkert te staan. Naar zijn mening waren de sociaal democraten te snel met hun initiatieven en hij verweet ze een politiek spelletje te spelen door met een motie te komen t.b.v. een stadsherstelfonds. Rikkert vond dat de PvdA moest afwachten wat het college in het collegeprogramma zou opnemen.

Rijkens zegt niet te snappen waarom VVD en CDA nu zelf met een motie komen die naar zijn mening bovendien weinig voorstelt. De PvdA fractie wil de bijdrage die het college extra beschikbaar wil stellen voor de sporthal in Bentelo reserveren voor de aanpak van de centra van Goor en Markelo. Het gaat om een bedrag van bijna 500.000 euro. De PvdA wil van dat bedrag 440.000 euro in Markelo en Goor investeren.

Volgens Rijkens wordt het tijd dat de gemeentelijke middelen evenwichtiger verspreid over de gemeente worden ingezet. Voor de PvdA is het forse bedrag dat al beschikbaar is gesteld voor Bentelo voorlopig genoeg. "Als ik zie wat er de afgelopen jaren in Diepenheim en Markelo is ge´nvesteerd en hoe het Kunstproject in Diepenheim is vastgelegd op een maximum te investeren bedrag dan is dat niet meer in verhouding", aldus Fred Rijkens. Om die reden pleit zijn fractie ook voor de spoedige realisatie van de sporthal in Diepenheim.