Eénrichting Molenstraat eind 2010

GOOR De Molenstraat op ‘t Schild verandert over vier of vijf maanden in een éénrichtingsweg. Een lang gekoesterde wens van bewoners gaat in vervulling. Verdrietig om de voorgenomen maatregel is echter garagehouder Gerrit Gerritsen die er een tankstation van Avia beheert. „Ik ga dan veel klanten missen.” Gerrit Gerritsen kan tegen het collegebesluit te zijner tijd nog bezwaar maken.

Gerrit Gerritsen vindt dat de gemeente of de provincie de afsluiting van de Molenstraat veel beter moet aangeven. „Nu staat er maar één bord wanneer je Goor in rijdt. Dat is veel te weinig. Dat moeten zij ruim van tevoren herhaaldelijk aangeven, anders zien chauffeurs de omleiding niet.”

Het gemeentebestuur voerde bijna een jaar geleden een inrijverbod in voor vrachtverkeer. Tussen de DJ Bunschotenstraat en Enterseweg mogen zware wagens niet meer in de Molenstraat komen.

Maar veel chauffeurs negeren dit inrijverbod. Sommige chauffeurs rijden aanvankelijk nog om. Maar komen uiteindelijk vaak weer in de Molenstraat terecht en rijden dan toch langs het verbodsbord. Niemand lijkt zich daar druk over te maken. De politie controleert er schijnbaar nooit en de bewoners nemen de overlast voor lief. Alleen sommige inwoners van de Molenstraat, even verderop op ‘t Schild, zijn ontevreden over deze maatregel. „Hier had niemand om gevraagd”, zegt franchisenemer Benny Waanders van Blokker aan de Molenstraat. Hij is voor een éénrichtingsweg. Maar dat moet alleen gelden voor vrachtwagens, niet voor alle weggebruikers.

Op maandag, dinsdag en donderdag staat een grote vrachtwagen van het Blokkerconcern op ‘t Schild te laden en te lossen. Wanneer er een tweede vrachtwagen nadert loopt de boel meestal vast. De weg is te smal. Twee vrachtwagens kunnen elkaar op ‘t Schild niet of nauwelijks passeren. Binnenkort is dat verleden tijd. Johan en Rieki de Vries zijn blij met het nieuws. „Na vijftien jaar is dit eindelijk goed nieuws”, zegt Johan de Vries.

6 september 2010

Sommige vrachtwagenchauffeurs negeren verbod

Passagiersbussen mogen er wel door, zoals in het filmpje is te zien.