Molenaarshof Diepenheim flink uitgebreid

DIEPENHEIM Het kerkelijk centrum Molenaarshof krijgt er de komende weken flink veel ruimte bij. Een aannemer begint binnen enkele weken aan de uitbreiding van de entree, de hal, de garderobe en de bouw van een familiekamer. Een lang gekoesterde wens gaat eindelijk in vervulling.

In 1997 is de eerste fancy fair gehouden (komend weekeinde is de veertiende) met als doel de bouw van een uitvaartcentrum. "We hadden een oud lokaaltje, het zondagsschooltje", herinnert Herman Veltkamp, voorzitter van de fancy fair zich. Toen iemand was overleden en veel spullen achterliet voor de bouw van de Molenaarshof is het plan opgepakt een fancy fair te houden.

"We hebben nu 300 vrijwilligers, die 365 bloemstukken maken, de één nog mooier dan de ander", vertelt Gerrit Wentink, voorzitter van de Molenaarshof. "Daarmee brengen we elke keer 1500 euro bijeen. Ook hebben we een team die jaarlijks zo'n 200 adressen langs gaat van overleden mensen die iets nalaten voor de Molenaarshof. Zij halen dan delen van de inboedel op. De ene keer is dat veel, de andere keer weinig. Feit is dat wanneer de fancy fair de deuren opent er elk jaar duizend mensen staan te wachten."

Negen jaar geleden is de huidige Molenaarshof gebouwd. De komende maanden volgt de laatste fase. Maar de fancy fair wordt zeker niet overbodig. "De verwarming van de kerk is dertig jaar oud", weet Gerrit Wentink. "Er zijn muren die om een opknapbeurt schreeuwen."

Onderschrift foto TCTubantia: Van links naar rechts: Herman Veltkamp (voorzitter fancy fair), Henk Olijdam en Hans Boensma (kerkmeesters) en Gerrit Wentink (voorzitter Molenaarshof).