Nieuwe vorm van kinderopvang in oude bibliotheek

Delden krijgt vanaf begin volgend jaar flexibele kinderopvang. Mensen met wisselende diensten die bijvoorbeeld in de zorg werken of bij de politie kunnen waarschijnlijk vanaf januari hun kinderen op steeds wisselende tijden laten opvangen. De Stichting Kinderopvang Daantje uit Haaksbergen laat de komende maanden de voormalige bibliotheek aan de Langestraat geschikt maken voor de buitenschoolse opvang op de eerste verdieping en de kinderopvang op de begane grond.

"We zijn al enige tijd bezig met een vestiging in Delden", zegt Angelique Buijs-Sanders. "Mijn compagnon Danielle Baake komt uit Delden." Zij is getrouwd met winkelier Bas Baake. Delden telt al drie vestigingen voor kinderopvang: La Luna met vestigingen aan de Nieuwstraat en buitenschoolse opvang bij Rood Zwart, De Speeldoos Buitenboel aan de Strampenstraat en een kinderoppasdienst REM Röling aan de Hooijerinksstraat.

"Het lijkt misschien zo dat er al veel aanbod voor de kinderopvang is in Delden", zegt Angelique Buijs-Sanders die samen met Daniëlle elf jaar geleden de eerste van drie vestigingen in Haaksbergen opende. "Maar onze opvang is goede aanvullin gop de bestaande diensten. Onze aanpak is iets anders. We hebben een eigen methodiek en visie."

Nieuw voor Delden is ook dat de nieuwe opvang van zeven tot zeven uur is geopend. De plannen voor de nieuwe verbouwing