Hockeyclub klaar voor nieuwbouw

GOOR De Goorse Mixed Hockey Club wil het liefst zo snel mogelijk beginnen met de nieuwbouw van de kleedkamers en de kantine aan de Rubensstraat. „De financiering hebben we rond”, zegt voorzitter Sander Quee van de hockeyclub. Het bestek van het nieuwbouwplan is bijna klaar. Een voorlopig ontwerp ligt op tafel. „We moeten alleen wachten op de andere medegebruikers van het complex”. De bouwkosten van het plan bedragen zo’n zes ton. De club krijgt subsidie voor de plannen van de gemeente, heeft zelf geld gespaard en leent een deel van een bank.

De stichting Kinderopvang Triangel wil op hetzelfde terrein naast de hockeyclub kinderen opvangen. De woningbouwvereniging Viverion bouwt het onderkomen voor de Triangel en een projectontwikkelaar bouwt voor een zorginstelling. Het gemeentebestuur wil het liefst voor alle betrokkenen in één keer het bestemmingsplan veranderen, zodat zij tegelijkertijd kunnen bouwen. Naar verwachting zullen de instellingen van elkaars ruimtes gebruik maken. Zo kan de Triangel op een door-de-weekse dag, wanneer de hockeyers hun accommodaties niet nodig hebben, van het terras en een veld gebruik maken.

Quee spreekt over een schitterend project. „We hebben drie jaar geleden de hele buurt uitgenodigd om over de plannen te praten. De bewoners gaven toen aan dat ze graag een open sportterrein in de wijk willen houden. Dus dat wij hier blijven en dat willen wij zelf ook graag.”

„Maar als het allemaal te lang duurt dan zouden wij het plan graag in stukken willen knippen. Wij willen snel beginnen.” De hockeyvereniging telt bijna 400 leden. De club groeit snel. Tien jaar geleden nog maar, zat de club op de helft hiervan.

Erna Kockman van kinderopvang Triangel is blij met de plannen. Ze biedt de kinderen die er worden opgevangen veel sportactiviteiten aan. „Iedereen weet dat kinderen soms te weinig bewegen”, vertelt Kockman. „Op de nieuwe lokatie kunnen we daar iets aan doen. We hebben een nauwe samenwerking met de hockeyvereniging.” Een trainer zou met de kinderen allerlei spelletjes kunnen doen. In de nieuwe accommodatie komen twee groepen van het kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en twee groepen buitenschoolse opvang.

Directeur Jan Willem Allersma van de woningbouwvereniging Viverion kan echter niet precies aangeven wanneer wat hem betreft met de bouw voor de Triangel wordt begonnen. „We hopen dat het niet al te lang meer gaat duren. Maar er is nog geen datum te noemen.” Volgens Allersma staat nog niet precies vast wie, waar gaat bouwen. „Ieder voor zich is bezig met het realiseren van de plannen. Maar het is natuurlijk het beste wanneer we niet in elkaars bouwput moeten werken.”