Op de boerderij sieraden maken

Ze maakt al een jaar of acht regelmatig sieraden voor jubilarissen van de muziekvereniging Amicitia in Delden waar ze zelf saxofoon speelt. Nu heeft An Lubberdink haar eigen atelier geopend in haar boerderij in Wiene. De kinderen zijn ouder en zelfstandiger, werk op de boerderij besteden haar man Jan en An vaker uit aan een loonbedrijf en An heeft in de loop der jaren al heel wat dure apparaten als polijstmachines aangeschaft. Dus waarom niet een eigen atelier openen?

An Lubberdink groeide op in Stokkum bij de Vennebekken. Ze deed een jaar de hotelschool in Apeldoorn. Maar dat was niet echt iets voor haar. De Vakschool voor goud- en zilversmeden in Schoonhoven beviel haar veel beter. Na vier jaar haalde ze haar papiertje. "Als kind knutselde ik al graag met kraaltjes", vertelt ze in haar boerderij aan de Tankinksweg in Wiene. Nadat ze vorig jaar met vriendinnen een stand had op de kunstmarkt van Tuindorp 't Lansink in Hengelo hakte ze de knoop door. Nu moest het eigen atelier en een eigen website dan eindelijk komen.

"Ik heb voor de kunstmarkt motieven uit een hek in Tuindorp gebruikt om sieraden te maken", vertelt ze. "Ook heb ik de constructie onder de duikplank gebruikt als motief voor een sieraad. Maar ik wil altijd graag mensen om me heen hebben." Zes plaatsen voor belangstellenden heeft ze gemaakt in een aparte kamer van de boerderij. Op 24 oktober van 14.00 tot 17.00 houdt zij open huis.