Zilveren jubileum vogelschieten Esbrook Deldenerbroek

DELDENERBROEK Het bestuur van het midzomerfeest Esbrook viert komend weekeinde zijn zilveren jubileum vogelschieten onder meer met een speciale aflevering van het keizersschieten. De adressen van in totaal zo'n 35 oud-koningen en oud-koninginnen, van wie een aantal naar elders is verhuisd, zijn achterhaald. Zij zegden toe in Deldenerbroek te verschijnen voor het keizersschieten.

"We hebben dit jaar iets extra's", zegt voorzitter Henk Wassink van het Midzomerfeest. "De bekende band de Corona's die op tv was en in het Holland Heinekenhouse Mark Tuitert begeleidde, treedt hier op." Ook bijzonder is het beachvolleybaltoernooi waarvoor zich liefst zestig teams hebben ingeschreven. Vrachtauto's voeren meer dan 200 kuub zand aan voor de aanleg van een strand.

Het bestuur van het zomerfeest huurt dit jaar een speciale douchecabine zodat de sporters zich na afloop kunnen verfrissen om het optreden van Kiek Now Us niet te hoeven missen. Tegelijk met het beachvolleybal is ook het vogelschieten waarvoor zich zo'n veertig heren en een kleine twintig dames hebben ingeschreven.

Het feest begint vrijdagavond om 20 uur met een optreden van de Esbrook Revue die bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar op de hak neemt. Vanaf half elf treedt de oldschool rock 'n roll band Around 69 op en voorziet de drive-In show Blacklight de bezoekers van opzwepende muziek.

Voor de kinderen begint de zaterdag al om 10 uur met allerlei spellen. 's Middags om 14 uur begint het keizerschieten, waarna 's avonds de Corona's voor een hilarisch optreden zullen zorgen.

De beachvolleyballers beginnen zondag om 12 uur met de eerste wedstrijd. Het toernooi duurt ongeveer tot 16.30 uur, waarna de rock en rollband Kiek Now Us uit de Achterhoek optreedt.

Voor het vogelschieten, dat om 14 uur begint, is nog steeds veel belangstelling. "Het leeft echt", zegt Henk Wassink. "Tussen de bewoners van het Blijdorp (de bebouwing bij de voormalige melkfabriek,red.) en de Achterhoek (tussen Elsenerbroek en het Twentekanaal zijtak Almelo) is elk jaar weer een spannende strijd.

"Elk jaar is bijzonder", zegt Henk Wassink. "Vorig jaar hadden we een probleem met de catering. De ondernemer uit Sneek had de klanditie te laag ingeschat. Hebben we in de omgeving nog snel patat en hamburgers gekocht. Maar toen zijn vrouw ook nog in het ziekenhuis werd opgenomen gaf hij ons de sleutel en hebben we in eigen beheer de snacks verkocht. Zoveel vertrouwen had hij direct in ons."