Hoogste punt nieuwe sporthal Bentelo

BENTELO De bouw van de nieuwe sporthal De Pol heeft iets later dan verwacht het hoogste punt bereikt. "We lopen een weekje achter op het schema", vertelt voorzitter Tom Jannink van de stichting De Pol. Vrijdagmiddag om 16 uur vieren het bestuur, de aannemers en adviseurs het bereiken van het hoogste punt.

Vier maanden geleden begon de sloop van een deel van de voormalige sportzaal en onder meer de kantine. Een deel van de zaal en de kleedkamers blijven behouden. "De handballers gaan naar Delden en de volleyballers naar Goor", vertelt Tom Jannink. "We hebben een noodkantine gebouwd en met vrijwilligers de vloeren gesloopt, gegraven, de fietsenstalling verplaatst en de materialen bij mensen thuis tijdelijk ondergebracht."

De uitbreiding van de sportzaal tot sporthal is nodig omdat de bevolking groeit. Vergrijzing, zoals in Delden en Diepenheim gebeurt, kent Bentelo niet. "We hebben helaas lang moeten wachten voordat de bouw in plan Borre begon. Maar aannemers bouwen nu ook op de lek van de voormalige basisschool en op de plek van het voormalige gemeentehuis staat nieuwbouw. Sommige oud-Benteloërs keren terug."

In De Pol krijgen de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal meer ruimte. Van De Pol maken ook onder meer verschillende gymverenigingen gebruik, de voetbalclub en de tafeltennisvereniging. Naar verwachting kunnen de gebruikers in november in de nieuwe sporthal die naar verwachting pas in februari of maart helemaal klaar zou zijn.

----------------------------------

Flink tekort dreigt voor sporthal Pol BENTELO De gemeente Hof van Twente en de stichting De Pol in Bentelo verschillen met elkaar van mening over de bouwkosten voor de uitbreiding van de sportzaal tot sporthal. Volgens de gemeente moet De Pol een voordeel bij de aannemers binnenslepen van zo’n vijftien procent. Maar volgens de beheersstichting is dit voordeel allang verwerkt in de aanneemsom. Gisteren hebben de twee organisaties een gesprek met elkaar gehad.

De bouwkosten voor de uitbreiding van De Pol bedragen ongeveer 2,9 miljoen euro, maar de gemeente denkt volgens Tom Jannink dat 2,5 miljoen euro voldoende is voor de uitbreiding, aangezien veel aannemers door de economische recessie een stuk goedkoper willen bouwen. Er dreigt nu een tekort van ongeveer 450.000 euro dat De Pol wellicht moet lenen van een bank. „We kunnen het plan nu niet meer aanpassen. De bouw is in volle gang. We hebben onlangs nog het hoogste punt bereikt.”

Volgens Tom Jannink kan de stichting De Pol zelfs op papier aantonen dat er in de begroting al een voordeel van zo’n vijftien procent is verwerkt. „We hebben de gemeente eerder verteld dat we marktconform begroten”, zegt Tom Jannink van de stichting De Pol. „De gemeente rekent volgens ons nu twee keer een aanbestingsvoordeel. Dat is niet reëel.” Tom Jannink is desondanks optimistisch. „We hebben er alle vertrouwen in dat we er wel uitkomen”, zegt hij. De begroting voor de uitbreiding tot sporthal is gemaakt in maart vorig jaar. Ook zou de gemeente een aanbestedingsvoordeel op de uitbreiding van de sportzaal tot sporthal in Diepenheim moeten binnenslepen. Maar wanneer de uitbreiding gaat beginnen staat nog niet vast. „De sportzaal is tot op de draad versleten”, zegt Johan Hassink van de beheersstichting sportzaal Diepenheim.