Als VVV verhuist kan balie zes dagen per week open

De dienstverlening in Diepenheim kan veel beter door samenwerking tussen instanties als de bibliotheek, de Heemkunde en de Kunstvereniging. Ook de VVV kan daarvan profiteren doordat het veel vaker open is.

DIEPENHEIM Als de VVV ook verhuist naar het nieuwe cultureel centrum naast herberg De Pol in Diepenheim dan kan zes en misschien soms zelfs zeven dagen per week een informatiebalie bemand worden. In het nieuwe culturele centrum dat deeluitmaakt van het vorige week goedgekeurde plan Kunstwerk Diepenheim komt een kantoor waar het personeel diensten verleent voor de bibliotheek, de heemkundevereniging Old Deep’n, de Kunstvereniging en Kunsten op straat. Dat komt direct ten goede aan de leefbaarheid van het enkele duizenden inwoners tellend stadje. „Als de VVV er ook bij in komt zou dat het plaatje helemaal rond maken”, zegt Jan Eijsink van Kunstwerk Diepenheim.

Zo’n acht jaar geleden verdween de laatste zaalruimte in Diepenheim toen een Wok-restaurant zich er vestigde. De toneelverenigingen en de harmonie moesten uitwijken naar de sportzaal maar die was al druk bezet.

Met Essent-gelden, bijdrages van de provincie en de gemeente is daarna een veel groter plan Kunstwerk Diepenheim uitgewerkt waarin de opknapbeurt van nog meer gebouwen is meegenomen en de komst van het Drawing Centre. Vorige week stemde de gemeenteraad in met het miljoenenproject. Het nieuwe cultureel centrum met de balie zou er over anderhalf jaar kunnen zijn. Maar op korte termijn begint het maken van plannen voor de inrichting van het onderkelderde gebouw en moet er duidelijkheid zijn of de VVV meedoet.

Directeur Lianne Niemeijer van de VVV Hof van Twente begrijpt de wens om te verhuizen naar het nieuwe kantoor. „De nieuwe vestiging moet voor ons een meerwaarde hebben”, zegt Niemeijer. „We zitten nu voor weinig geld op een A-lokatie aan de Grotestraat. We willen natuurlijk altijd praten als we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Maar we zijn op dit moment tevreden met de plek die we hebben. De toerist weet ons goed te vinden.” Deze week praten de partijen met elkaar over een mogelijke samenwerking.