Masterplan voor cliënten Carint in Goor

GOOR Het bestuur van de Carint Reggeland Groep maakt een masterplan voor de huisvesting van haar clienten in Goor. De oude panden zijn in sommige gevallen niet optimaal. De komende jaren verandert de zorgvraag doordat mensen ouder worden en Carint Reggeland Groep meer dementerende clienten moet huisvesten. De zorginstelling die met diverse werkmaatschappijen welzijn-, woon- en zorgdiensten aanbiedt, gebruikt onder meer het woonzorgcentrum Huis Scherpenzeel aan de Markeloseweg dat in eigendom is van de woningbouwcorporatie Viverion. Ook Huize 't Vrijland, een villa aan de Deldensestraat, vraagt om onderhoud. 'r Vrijland is wel eigendom van de zorginstelling.

"Na de grote renovatie van de wijk 't Gijmink zijn wij op het idee gebracht na te gaan of we onze oude gebouwen moeten opknappen of toch naar iets anders moeten gaan omzien", zegt woordvoerster Ruth Semmekrot van Carint Reggeland Groep. "Is het zinvol oude panden te renoveren te meer omdat de zorg steeds zwaarder wordt en wellicht andere eisen aan gebouwen worden gesteld?"

In het onderzoek neemt de Carint Reggeland Groep ook de aanleunwoningen bij De Stoevelaar mee. "We orienteren ons op de middellange termijn in Goor", zegt Semmekrot. "Maar daarvoor moeten we wel alles in samenhang met elkaar gaan bekijken."

Directeur Jan Willem Allersma van Viverion kent het voornemen van Carint om een masterplan te maken voor haar clienten. "Wij wachten rustig een besluit van Carint af", zegt Allersma. "Maar het pand is dusdanig dat we het waarschijnlijk gaan verkopen." Allersma doelt op het feit dat de voormalige villa van Jannink niet geschikt is om te verbouwen tot appartementen.