ANBO voelt zich in de steek gelaten

De ANBO Diepenheim voelt zich in de steek gelaten door de politieke partijen in de gemeenteraad van Hof van Twente. Volgens de ANBO is de bouw van een woonzorgcomplex hard nodig. Er zouden elf mensen zijn die dringend verlegen zitten om intensieve begeleiding. Maar toen Viverion het plan afblies legde de politiek zich daar onmiddellijk bij neer. Er zou te weinig vraag zijn naar woningen in Diepenheim waardoor na verhuizing naar een wozoco huizen leeg komen te staan. De ANBO Diepenheim is teleurgesteld dat de gemeenteraad deze voorstelling van zaken klakkeloos accepteert.

De woningbouwvereniging Viverion ontkent dat er dringend behoefte is aan een wozoco. Volgens Viverion krimpt de bevolking en is er te weinig vraag in Diepenheim naar woningen. Door de beslissing ging ook de bouw van de sporthal in Diepenheim niet door wat de gemeente goed uitkomt omdat de raad flink moet bezuinigen. ANBO-woordvoerder Wim Knoop uit Diepenheim vermoedde dat Viverion het Wozoco-plan afblies uit commerciële gronden, er zou teveel geld aan de reserves worden onttrokken. "We hebben jaren overlegd", zegt Wim Knoop. "Toen kwam het bericht dat de wozoco niet doorgaat zomaar uit de lucht vallen."

Volgens Knoop is de boosheid onder ouderen in Diepenheim groot mede omdat wel miljoenen euro's worden geïnvesteerd in Kunstwerk Diepenheim. "We betalen toch allemaal belasting? Dit zet wel kwaad bloed. We leggen ons hier niet bij neer." Het seniorenplatform deelt de zorgen van de ANBO Diepenheim. Wat volgens de leden van het platform moet gebeuren is dat nu vooral goede moet worden onderbouwd hoe groot de behoefte aan een woonzorgcompex in Diepenheim is.