Vrijspraak in zaak dodelijk ongeval

Een 42-jarige inwoner uit Goor is gisteren vrijgesproken voor een dodelijk ongeval op 2 maart vorig jaar. De officier van justitie eiste een werkstraf van veertig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. De man haalde met zijn auto 's avonds op de Entersestraat een taxibusje van Connexxion in waarbij hij een 49-jarige plaatsgenoot schepte.

RIJSSEN Een 23-jarige man uit Markelo is dinsdagmiddag in een winkel in Rijssen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

Dinsdagmiddag 2 maart werd rond 16.30 uur gebeld vanuit een winkel aan het Hogepad in Rijssen. Personeelsleden herkenden en man in de winkel die s ochtends ook in de winkel was geweest en toen een fles cognac had ontvreemd. Hiervan was in de loop van de morgen al aangifte gedaan. Op aanwijzen van de personeelsleden van een winkel aan het Hogepad werd de man opgepakt. Hij is overgebracht naar het bureau en later voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het wordt niet uitgesloten dat de man verantwoordelijk is geweest voor meerdere winkeldiefstallen.