Wegdam Weekend ondanks de bittere kou groot succes

HENGEVELDE - Schalen met saucijzenbroodjes en worst gaan rond, op de tafeltjes staan bakjes met blokjes kaas en er is bier en frisdrank te koop. Bart Eshuis en Frank de Wit maakten het Wegdam Weekend ondanks de bittere kou tot een groot succes. Het radioprogramma dat zich helemaal op Hengevelde richt bestaat een jaar. Het plein achter de Petrus en Pauluskerk stroomde vrijdagmiddag langzaam vol mensen terwijl Blinde Ed samen met Pour John Twist and Shout van de Beatles zingen onder de kap van de open tent. „We zijn gewoon superenthousiast en willen graag laten horen wat we kunnen”, zegt Bart Eshuis van het Wegdam Weekend. Voor de eerste keer verzorgde hij samen met Frank de Wit een liveuitzending vanaf het marktplein bij de kerk. Via Hofsteek FM genoten luisteraars van de uitzending die via de webcam op internet te volgen was vanuit de geïmproviseerde studio vol moderne high tech spullen. De bezoekers die niet naar het plein konden komen, gingen met elkaar chatten.

„Frank en ik zijn gek van radio maken”, vertelt Bart Eshuis tussen de nummers door. „Maar wij houden het heel klein. Wij richten ons helemaal op ons dorp. Onze inwoners horen al snel een bekende en dat maakt het programma zo boeiend.” Er was een quiz, een interview met de gast van de week, het nieuws van de week uit de krant en een column. Ook bellen Bart en Frank inwoners van Hengevelde die iets bijzonders hebben meegemaakt.

Nieuwslezeres Carlijn Assink die in de School voor de Journalistiek studeert, helpt mee de spelletjes voor de kinderen te organiseren. „Bart en Frank hebben altijd leuke gasten”, vertelt zij. „Toen bakker Nollen zijn vierde vestiging opende in Twente is hij geïnterviewd. Blijkt er toch nog een heel interessant gesprek uit te rollen.” Muriël Groothold vindt het Wegdam Weekend dat via Hofstreek FM op vrijdagavond tussen 18 en 20 uur uitzendt heel herkenbaar. ”Dit zijn heel spontane jongens. Dat maakt de uitzending altijd leuk. Je kunt je heel goed verplaatsen in de geïnterviewde. Vaak ken je de man of vrouw van gezicht. Via de radio leer je mensen veel beter kennen.”

„Ze spelen geen toneel en zijn heel oprecht”, vindt Esther Keuper. „Geen poespas en ze hebben altijd leuke ideeën voor een uitzending.” Marlou Arkink kent het duo van de revue en de voetbal. „Zij nemen vaak het voortouw en staan voor iedereen klaar. Nu kunnen wij wat terug doen door mee te helpen.” Bart Eshuis, in het dagelijks leven leraar maatschappij op de scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal windt er geen doekjes om. Het liefst maakt hij van zijn hobby als radiopresentator zijn beroep. „Het is een combinatie van muziek draaien, presenteren en techniek. Maar de kans dat je succes hebt is heel klein”.