‘Postbode’ steelt voor 50 mille trouwjurken

HENGEVELDE Een dief gekleed in een uniform van TNT Post nam vorige week twee rekken met in totaal 32 trouwjurken mee bij Tres Chic in Hengevelde. De man die zogenaamd een pakketje kwam afleveren werd tussen kwart voor één en één uur woensdagmiddag even alleen gelaten toen hij kans zag de rekken zijn bestelauto in te rijden. ”Dit is best schokkend”, zegt Silvia Braamhaar van Tres Chic. “Wanneer je iemand in zo’n uniform ziet denk je dat je die persoon wel kunt vertrouwen.” Alle gedupeerden zijn op de hoogte gebracht van de diefstal, waarmee een bedrag is gemoeid van ruim 50.000 euro. In de fabriek van Tres Chic in China krijgt het maken van nieuwe trouwjurken voor de gedupeerden voorrang. “Dat levert veel stress op. Sommige trouwjurken waren al bijna pasklaar.”

Emiel Stam uit Spijk geloofde het eerst niet toen de eigenaar van de bruidsboetiek hem vertelde dat de bruidsjurk was gestolen. Het bleek geen 1 april-grap zoals Emiel en zijn vriendin Esther van Hal eerst vermoedden, maar de harde werkelijkheid. Vermoedelijk zijn de jurken gestolen door een bende en zijn ze binnenkort te bewonderen op Oost-Europese bruiloften.

Met de jurk verdwenen ook alle maten van Esther en adresgegevens en de trouwdatum. „Dat is nog het vervelendst”, zegt Emiel, „want de inbrekers weten nu ook wanneer we trouwen. De politie heeft geadviseerd om het huis in de gaten te laten houden op de trouwdag.” De bruiloft van Emiel en Esther komt door de diefstal niet in gevaar. Ze zijn vroeg genoeg begonnen met de voorbereidingen voor de bruiloft in oktober.