Top.nl blaakt van zelfvertrouwen

Een extra repetitieavond voor de Hofkorenavond zondag in de Reggehof was niet nodig. Het bijna vijftig leden tellende koor Top.nl blaakt van zelfvertrouwen. Vooral na de geslaagd show eind vorig jaar in de Reggehof toen het koor tien jaar bestond.

Top.nl begon in september 1999 onder leiding van de dirigent Ruut te Velthuis, hoofd van de muziekschool. "Ik weet nog heel goed toen ik negen jaar geleden lid werd van het koor", vertelt sopraan Janneke Roessink. "Ik zei tegen Jan Eijsink (toenmalig directeur van De Reggehof,red.) in Diepenheim dat ik graag wilde zingen. Hij nodigde me uit diezelfde avond naar de repetitie in Goor te komen. Het was precies wat ik zocht."

De muzikanten van Top.nl zingen popmuziek, meestal a cappella, maar soms begeleid door een band. De soms achtstemmige arrangementen wisselen zij af met vlotte nummers. Het doel van het koor is het publiek te ontroeren en veel plezier beleven met zingen. De mannen van Top.nl maken vaak indruk op menig collegakoor. Er is bijna nooit een tekort aan laag stemgeluid. Zij zingen goed en durven zich te presenteren. Het motto van Top.nl luidt: één repetitie niet gelachen is één repetitie niet gezongen. De maandagavond is de vaste repetitie avond in de Reggehof. Het koor treedt gemiddeld vier keer per jaar op.