Zes nieuwe bestuursleden stadsraad

DELDEN - De stadsraad Delden krijgt nu toch eindelijk de wind in de zijlen. Na de eerste wijkavond afgelopen woensdag hebben zich zes nieuwe bestuursleden aangemeld onder wie huisarts Hans de Roos en Binne Visser die de bouwplannen op de hoek van de Vossenbrinkweg en de Averinkstraat kritisch volgt. De stadsraad leed sinds de oprichting een jaar geleden een kwakkelend bestaan. Bestuursleden melden zich aan en haakten weer af.

Er heeft zich zelfs iemand gemeld die met geld over de brug wil komen om de stadsraad financieel meer armslag te bieden. "We krijgen per jaar 250 euro subsidie van de gemeente", zegt secretaris Frank Müthing. Na de verspreiding van flyers voor de eerste bijeenkomst en het eerste kopje koffie bij de Sevenster was er al een financieel tekort.

Ongeveer tachtig bezoekers hebben de avond bijgewoond waarbij vooral de overlast van slecht geparkeerde auto's en lossende vrachtwagens in de Langestraat de tongen los maakte. Enkele bezoekers vonden dat de politie tegen het laden en lossen in de Langestraat moet optreden. Anderen vonden dat echter onzin.

Uit een enquete die de stadsraad vorig jaar hield bleek dat ook de communicatie met de gemeenteambtenaren in Goor moeizaam verloopt. "Misschien moet de gemeente enkele dagen per week een loket in Delden openen", zegt Frank Müthing. In de stadsraad zitten verder onder meer penningmeester Rickie Kroeze, Babette Duns (pr), Rob ter Stal, Erik Stokkentreeff, Martijn Mentink en Hugo Extercatte.