Stadsraad onderzoekt mogelijke overlast plastic afval

30 juni 2010

DELDEN - De Stadsraad Delden onderzoekt of er overlast is van de oranje plastic afvalcontainers en als dat zo is, hoe groot die overlast precies is. Enkele burgers hebben hierover geklaagd. Vrijwilligers van de Stadsraad hebben inmiddels foto's gemaakt van zwerfafval rond de containers. "We hebben de indruk dat mensen met name in het weekeinde plastic afval naast de container achterlaten", zegt voorzitter Binne Visser van de Stadsraad. "Misschien kan beter voor het weekeinde de containers worden geleegd. Maar dat moeten we eerst onderzoeken."

De komende weken in de maand juli houden vrijwilligers bij wanneer de oranje containers in Delden vol zijn en burgers hun plastic er niet meer kwijt kunnen. "We willen eerst de feiten boven tafel hebben en pas daarna een voorstel aan de gemeenteraad presenteren." Het kan zijn dat er te weinig containers geplaatst zijn, dat het ophaalschema anders moet worden of dat de opslag ondergrondse moet.

De leden van de Stadsraad Delden willen in de tweede helft van dit jaar aan de gemeenteraadsleden uitleggen waarmee de Deldense raad bezig is. "Onlangs zijn er wijzigingen geweest in het bestuur. Een kennismaking kan heel goed werken", zegt Binne Visser. De Stadsraad volgt de ontwikkelingen rond de nieuwbouw op de plek van het gebouw van Catalpa op de hoek van de Vossenbrinkweg en de Averinkstraat, het voormalige stadhuis van Delden, het verkeer in de Langestraat en de achterkant van de Hema.

"De voorkant van de Hema aan de Langestraat ziet er prachtig uit. Daar is over nagedacht", zegt Binne Visser. "Maar de achterkant is onflatteus. Het gebouw is aan de achterkant een vierkante doos. Maar de Zuidwal is wel één van de oudste straten van Delden. Een bezwaarschrift van een omwonende is onjuist ingediend en daarom afgewezen. Daar is niets meer aan te doen. Als stadsraad hadden we dat misschien kunnen voorkomen door vroegtijdig met elkaar te overleggen en te adviseren."