Verkeersoverlast op 't Schild nog lang niet voorbij

GOOR De overlast van het vrachtverkeer in hartje Goor zal langer aanhouden dan gedacht. De aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg van het industrieterrein Finigoor wil maar niet vlotten.

Gebruikers van het industrieterrein opperden maanden geleden het idee om een doorbraak te maken aan de Wheeweg zodat het zware vrachtverkeer niet meer over het Schild door de smalle Molenstraat en de Bunschotenstraat hoeft te rijden, maar via de Entersweg richting Delden en de snelweg bij Rijssen af en aan kan rijden. Volgens woordvoerder Martin Damveld van de gemeente Hof van Twente moet echter eerst de projectontwikkelaar medewerking verlenen, moet de gemeente een grondonderzoek laten uitvoeren en is wellicht zelfs nog een tijdrovende wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Volgens Martin Damveld is de verkeersdruk door het vrachtwagenverbod in de Molenstraat al wel iets afgenomen. Bennie Lamers van de Blokkervestiging spreekt dit echter tegen. Hij zegt dat hij al tien tot vijftien jaar bijna dagelijks met verkeersoverlast te maken heeft. Met name in de flauwe bocht van de Molenstraat op het Schild rijden bijvoorbeeld een lijnbus en een vrachtwagen zich regelmatig vast of blokkeert de lossende vrachtwagen van Blokker de weg wanneer uit tegengestelde richting een andere vrachtauto nadert. ?De gemeente heeft iets verderop bij de Bunschotenstraat enkele maanden geleden een verbod ingesteld voor vrachtverkeer?, zegt Bennie Lamers. ?Maar dat helpt helemaal niets. Het Schild is de bottleneck.? Lamers stelt voor eenrichtingsverkeer voor vrachtwagens op het Schild in te voeren. Maar volgens woordvoerder John Meijer van de gemeente Hof van Twente is dat niet mogelijk.
Zie ook:
Het Schild is al duizend jaar oud