Nieuwe wijkagent wil vooral netwerk opbouwen

DELDEN Een spin in het web. Dat wil de nieuwe wijkagent voor Delden, Jos Olde Daalhuis, pijlsnel worden. Een speciale cursus 'wijkagent nieuwe stijl' heeft hij bijna afgerond. "Ik wil weten wat in Delden en omgeving gebeurt, een netwerk opbouwen en in bepaalde gevallen direct een beroep doen op collega's uit ons team. Ik moet, zeg maar, gaan regiseren." En hij wil de inwoners laten zien dat hij iets doet met de tips die hij binnenkrijg, om het vertrouwen van de bevolking te winnen. Problemen zoals tegen het verkeer inrijden op de Zuidwal heeft hij al in zijn vizier.

Jos Olde Daalhuis is geboren in Losser en ging in 1977 naar de politieschool in Apeldoorn. Hij werkte in de gemeente Haaksbergen, deed recherchewerk en controleerde mogelijke overtreders van de jacht- en de visserijwet. Vijf jaar geleden kwam hij naar de gemeente Hof van Twente waar hij vanaf april 2008 wijkagent in Goor was.

Dat sommige mensen klagen weinig politie op straat in Delden te zien, begrijpt Jos Olde Daalhuis. Maar hij vindt dat als er geen politieman of -vrouw in Delden op een bepaald moment nodig is er ook niet per se iemand hoeft rond te rijden. "Wat ik graag wil is dat mensen hier in het Parochiehuis makkelijk naar binnen stappen, zodat ik bepaalde problemen goed inzichtelijk krijg en collega's goed kan aansturen als er iets aan de hand is. Een motoragent heb ik hier zo ter plekke wanneer er racende jeugd op scooters voor overlast zorgen of een crossmotor in Twickel rondscheurt."

Vol lof is Jos Olde Daalhuis over de organisatie van de Paasparty in Bentelo en de zomerfeesten in Hengevelde. "Overal staan camera's en als een verdachte mensen aanzet tot het plegen van geweld kun je zo inzoomen om bewijsmateriaal te verzamelen." Het wijkbureau van de politie in het Parochiehuis is geopend op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 20 uur.