Startschot Kunstwerk Diepenheim

2 juli 2010

Voor verenigingen en instellingen in Diepenheim was gisteren een belangrijke dag. Gedeputeerde Dick Buursink en burgemeester Hans Kok onthulden een projectbord bij herberg De Pol waar volgend jaar een nieuwe grote zaal komt voor de inwoners van Diepenheim. Het verenigingsleven zit dringend verlegen om ruimte nadat een café een aantal jaren geleden de deuren sloot.

De overheid investeert miljoenen in opknapbeurten van de voormalige herberg De Pol, de Maalderij die er naast staat, het zogeheten Diepvrieshuisje en het Ottenhuis. De gebouwen staan bij elkaar aan het Ottenplein. De plaatselijke culturele verenigingen en de kunstvereniging Diepenheim hebben een programma van eisen gemaakt voor de ruimte die ze willen gebruiken. De komende weken zoekt de overheid een architect die het programma van eisen vertaalt in een bouw- en renovatieplan. Naar verwachting kan een aannemer over ongeveer een jaar aan het werk.

Vertalen van de wensen van vereniging in een bouwplan kost veel tijd, verwacht projectsecretaris Jurgen Eissink. Clemens Volker die samen met Marjon Hulsegge projectleider is van Kunstwerk Diepenheim, wijst er op dat ook voor de komst van het Drawing Centre een oplossing moet komen. Een tijdelijk gebouw komt wellicht in de tuin bij het gebouw van de kunstvereniging. Hierover is maandagavond een tweede inloopavond met omwonenden. De projectleiders onderzoeken ook of het gebouw van de kunstvereniging kan worden opgeknapt of dat er een compleet nieuw gebouw elders moet worden gebouwd.