Hadde Wos bouwt Gouden koets

DIEPENHEIM Leden van de werkgroep Hadde Wos en Schrikdroad hebben een gouden koets gemaakt. Bezoekers kunnen op Koninginnedag tot 13.30 uur bij de voormalige herberg De Pol terecht om plaats te nemen in dit pronkstuk en luisteren naar verhalen van mensen uit de streek die leden van het koningshuis hebben ontmoet.

En er zijn meer verwijzingen naar de banden tussen Diepenheim en het koninklijk huis. Het Warmelo, ooit de woning van wijlen prinses Armgard moeder van prins Bernhard, opent de poorten van haar theehuis voor het publiek.

Leden van theatervereniging Ons Genoegen kruipen in de huid van leden van het koninklijk huis. De werkgroep Hadde Wos zorgt voor een sportieve oranje tint. Om 11.00 uur klinkt bij de Pol het startschot voor de Trix-run, een zes kilometer tocht langs het Oranjemuseum.

Tussen 10.00 uur en 13.30 uur is van alles te doen in herberg de Pol, zoals een kleedjesmarkt. De muziekvereniging de Harmonie houdt een traditionele aubade bij het Wozoco. Old Deepn heeft een expositie rond het Koninklijk huis in het Wozoco ingericht.

Een watervoetbaltoernooi begint om half 2 bij de locatie Beltman. De deelnemers mogen elkaar hinderen met een brandweerspuit. Nieuw dit jaar is de tobbedansbaan met een spectaculair parcour en spuitende brandweerlieden als hindernis. Jeugd- en Jongerenwerk Nooit Gedacht houdt weer de traditionele fietstocht. ’s Ochtends kunnen de kinderen vanaf 11.00 uur bij Herberg De Pol de fiets versieren. Om 13.30 uur begint de fietstocht van Hadde Wos en Schrikdroad en Ons Genoegen. Op het plein onder de platanen zijn diverse spellen en een springkussen voor de kinderen. Why don't cha presenteert om 15.30 uur de band Blue Sunday. 's Avonds is er bij Beltman een koninginneparty met de Ierse band Captain Scallywag en DJ Dré, de manager Nijman van Jovink en the Voederbietels.

DELDEN Koninginnedag in Delden begint traditioneel met een muzikale reveille van de Drumfanfare Delden, Amicitia en de Enschedese Padvindersmarsband tussen 8 en 9 uur. Voorzitter W. Boer opent Koninginnedag op het Marktplein om half tien waarna de rommelmarkt in het centrum van het stadje begint. Rood Zwart houdt 's middags om 14 uur een straatvoetbaltoernooi en in de woonzorgcentra Sint Elisabeth en De Wieken zijn ook activiteiten.

BENTELO De oranjefeestcommissie Bentelo begint om 13 uur op het Burgemeester Buijvoetsplein met het hijsen van de vlag, waarna er een ballonnenwedstrijd is. Harry en Hermien Pierik hebben een fietstocht van 25 kilometer uitgezet waarvoor belangstellenden zich ter plekke kunnen opgeven. Kinderen kunnen meedoen aan een kleine fietstocht. Vanaf 15.00 uur is een crèche geopend. Er is een springkussen, een kinderbioscoop en een clown.

The Hot Studs spelen vanaf 16.00 uur in een tent nummers van de Rolling Stones, Elvis Presley en de Beatles. De Ed en Pret Show sluit de avond af.